Sykkel

Kristoff har pint seg ferdig før VM

Tung trening og vektredukjson, for å toppe formen helt mot sesongens virkelig store mål, er nå unnagjort. Alexander Kristoff (34) føler han er i rute til VM. Tross litt småsykdom.

Stavanger — Den lokale sykkelstjernen har hatt en sesong hvor det absolutt ikke har gått på skinner. Han kom skeivt ut fra starten og mistet trening. Det hele endte i det han beskriver som følgefeil som gjorde at han kom sent i gang.

Den siste tiden har likevel vist at Kristoff er på gang igjen. Han vant nylig to ganger i Tyskland – de første seirene i år – og fikk nødvendig selvtillit.

Han legger heller ikke skjul på at fellesstarten i VM i Belgia, som kjøres 26. september, er det som kan redde hele bildet for 2021.

– Det er definitivt sesongens store mål, sier han til RA.

Løypen passer

Kristoff vet nemlig at løypen i Belgia fort kan passe ham. Dette blir som et klassikerritt. Der har han alltid vært god.

– Løypen er hard. Deler av den nesten for hard, sier han.

Kristoff vet at han er avhengig av et lag. Han vet også at det finnes ryttere med vinnersjanser om plan A – som er spurt i en større gruppe med ham i hovedrollen – faller.

– Vi har egentlig aldri hatt et sterkere lag til et VM enn vi har nå, sier Kristoff.

Han peker på Ålgård-mannen Markus Hoelgaard, Odd Christian Eiking og Rasmus Tiller. Alle kan hjelpe ham med å dekke brudd i deler av rittet, men det er også andre som kan hevde seg i toppen om han ikke har dagen.

– Markus var jo der oppe i EM i helgen. Vi har mange kort i spill.

Samtidig tror veteranen fortsatt at han kan klare det han mest av alt mangler i karrieren – som er et VM-gull. Han var ekstremt nær på hjemmebane i Bergen for noen år siden, men muligheten ligger der fortsatt.

– Løypen er slik at det kjøres hardt en periode før mål. Det kan passe meg. Det er alle muligheter for en medalje – eller å gå helt til topps.

Tester seg i Tyskland

Til helgen kjører han World Tour i Frankfurt som siste oppkjøringsritt.

– Det er et topp felt og jeg er spent på hvor jeg står, sier UAE-rytteren – som bytter lag neste sesong.

Han har trent hardt i en periode og også redusert vekt for å bli lettere på sykkelen. Da blir man også mottakelig for sykdom. Da EM ble kjørt forrige helt var han ikke helt hundre prosent. Med to syke barn hjemme var også det kanskje å vente.

– Men etter Frankfurt skal jeg ikke hjem. Da er det rett til Belgia for å lade opp og jeg slipper flyreiser, sier Kristoff – som kjenner formen er i anmarsj.

Så er spørsmålet hvordan kroppen har respondert på å være småsyk.

– Det kan gå litt begge veier, avslutter VM-outsideren.

NB! Kristoff ble tirsdag kveld offisielt uttatt til VM. Det gjorde også nevnte Hoelgaard fra Ålgård og Kristoffs faste våpendrager Sven Erik Bystrøm. I kvinneklassen kom både Stine Borgli og Susanne Andersen med. Johan Ravnøy fra Sandnes SK skal sykle tempo for juniorer, mens Per Strand Hagenes fra samme klubb skal delta på fellestarten. Martin Bugge Irianstad fra Stavanger SK skal kjære U23-fellestarten.


Mer fra Dagsavisen