Sport

Sveum om kapteinsjobben: – Jeg er stolt

Oilers' nye kaptein var stolt da han fikk beskjed om det, og får støtte fra både spillere og trenere.

Bilde 1 av 3

Følg RA Sporten på

Spil­ler­ne fikk be­skjed om at Dennis Sveum (33) er klub­bens nye kap­tein. Det be­kref­tet spil­ler­ne RA snak­ket med et­ter onsda­gens tre­ning.

– Jeg er stolt, og glad for å bli kap­tein. Det var trist å mis­te Kris­ti­an Forsberg, men jeg er stolt over å få an­sva­ret, sier Sveum til RA.

LES OGSÅ: Ny Oilers-kaptein

Den nye hær­fø­re­ren har el­le­ve se­son­ger som as­si­ste­ren­de kap­tein bak seg i Oilers. Rol­len er langt fra ny for ham, og vil ikke by på sto­re for­and­rin­ger iføl­ge ho­ved­per­so­nen selv.

– Det blir egent­lig ikke så mye for­skjell for min del. Jeg må kan­skje ta mer in­ter­vju­er med me­di­e­ne, og hil­se på dom­mer­ne før kam­pen, sier Oilers-kap­tei­nen.

Spil­ler­ne som har spilt med Sveum be­skri­ver han som en lag­spil­ler med kla­re krav og for­vent­nin­ger til de rundt seg. Det be­tyr høy in­ten­si­tet på tre­ning, og selv går han all­tid for­an som et godt eks­em­pel.

LES OGSÅ: Bjorkstrand tilbake i Oilers

Tom­my Kristiansen er blant spil­ler­ne som har vært med på fle­re gull med Oilers. Han ser fram til å spille un­der den nye kap­tei­nen.

– Det blir en ære å spille un­der en le­der som Dennis Sveum, sier Kristiansen.

Tommy Kristiansen. Foto: Kristoffer Knutsen

Oilers-pro­fi­len støt­ter tre­ner­nes av­gjø­rel­se.

– Det er det na­tur­li­ge val­get. Han går all­tid for­an, sier Kristiansen om sin nye kap­tein.

Kristiansen har selv vært en del av le­der­grup­pen i laget, noe Sveum trek­ker fram. Det er fle­re av spil­ler­ne som tar an­svar.

– Gode for­bil­der

Selv har Sveum spilt un­der fle­re kap­tei­ner, og har blitt in­spi­rert av dis­se.

– Jeg har hatt gode for­bil­der i gar­de­ro­ben med le­de­re som Juha Kau­nis­mä­ki, Snor­re Hal­lem og Lars-Pe­der Na­gel. Vi har også fle­re som tar an­svar i da­gens lag, blant an­net Tom­my Kristiansen og Dan Kis­sel, sier Sveum.

Det er ennå ikke av­gjort hvem som blir as­si­ste­ren­de kap­tei­ner.

LES OGSÅ: Slik blir sesongoppkjøringen for Oilers

Kap­teins­le­gen­de

Juha Kau­nis­mä­ki var den før­s­te kap­tei­nen som løf­tet «byttå» i Oilers, da klub­ben tok sin før­s­te kon­ge­po­kal i 2010. Nå har han rol­len som as­si­stent­tre­ner, og har vært med på val­get av Sveum. Han er for­nøyd med det de har be­stemt seg for.

– Det er et dei­lig valg. Han for­tje­ner den vir­ke­lig. Det var en­kelt for oss tre­ne­re, sier Kau­nis­mä­ki.

LES OGSÅ: Kissel kan bli norsk denne sesongen

Rol­len som kap­tein er ikke bare sol­glans ifølge den tidligere kapteinen. Det kan være tøf­fe tak. Om ting ikke stem­mer er det ofte kap­tei­nen som hav­ner i medienes sø­ke­lys, og må for­kla­re seg på veg­ne av laget.

«Kaunis» tror mye av fi­lo­so­fi­en fra hans tid som spil­ler er ak­tu­ell for laget ennå. Det har ikke vært en enorm kul­tur­for­and­ring de siste åre­ne.

Li­ke­vel tror den tid­li­ge­re kap­tei­nen klar på at det all­tid for­bed­res og jus­te­res noe for hver sesong.

Juha Kaunismäki. Foto: Kristoffer Knutsen

LES OGSÅ: Slik var den første treningen for sesongen

Mer fra Dagsavisen