Viking

Supportersjefen er skuffet, men tror det tar mer tid å vekke folket

Roar Åkerlund i Hordene rystes av 3800 tilskuere. Så tror han det er et tidsspørsmål før folk våkner om framgangen fortsetter.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg skjønner nesten ikke hvorfor det bare kom 3800. Norsk Supporterallianse ønsker også kamper søndag klokken 18.00 – som dette, sier en overrasket Åkerlund til RA.

Samtidig skjønner han at dette ikke var den mest sexy kampen for hvermannsen – selv om rivaleriet med Kanarifansen trigger.

Kontrast som gir håp

Kontrastene til nesten 16.000 på semifinalen noen dager før var enorm, men gir også håp.

– Du kan si mye om medgangssupportere, men de er også et positivt tegn. Kanskje vil de være med igjen for å ta del i stemningen.

LES OGSÅ: Berntsen får viljen sin. Flere får cupmedalje.

Åkerlund er innforstått med at Stavanger er en medgangsby. Han peker på at mye av den samme tendensen viste seg i DNB Arena da det var slutt på reell kamp om «byttå».

– I Vikings tilfelle handler det nok også om at folk gikk leie av en klubb som satset og feilet. Nå har de gjort alt rett etter opprykket – både økonomisk og med lokal forankring. Vi aktive supportere har nesten aldri gledet oss så mye over en spillergruppe. Jeg tror det kommer. Det vil bare ta litt tid å vekke folk igjen.

Åkerlund erkjenner at norsk fotballs generelle problemer på tilskuerfronten har mange grunner. Så er han kritisk til gjeldende praksis for tilskuertall.

– Jeg kan ikke skjønne at NFF har gitt lov til å ta med ubrukte billetter av andre grunner enn at norsk fotball skal bli mer sexy enn det egentlig er. Statistikkene blir falske.

LES OGSÅ: Sjekk hvor mye Viking øker markedsbudsjettet med suksessen

Pyrobråk

Åkerlund, og resten av det aktive supportermiljøet, har de siste ukene ligget i krig med det samme forbundet over pyroeffekter og bruken av disse.

Akkurat nå vet han faktisk ikke hvor det vil ende etter siste ukes spetakkel. Ingen vet egentlig helt om det er lov eller ikke framover.

– For vår del er det ikke typiske kamper hvor vi søker om det igjen. Det kan være det blir aktuelt mot RBK om 4.-plassen står på spill.

Åkerlund sier at bare får følge utviklingen og eventuelt søke når det nærmer seg. Han erkjenner også at pyrodebatten egentlig har sitt utspring i et sterkt ønske om å bli hørt av forbundet.

– Norsk fotball har for mye likegyldighet, medgangssupportere og TV-fotball. Når noen brenner mer for norsk enn engelsk burde NFF hyllet det og spurt oss om hvilke grep som bør tas for å skape stemning som skal tas. I stedet jobber de mot oss. Det virker litt som politikken deres er at de kun ønsker ha barnefamilier som klapper høflig på kampene. Tribunen må være en blanding av unge og voksne. Både aktive på supporterfeltet og folk på langsidene, sier Åkerlund.

Mer fra Dagsavisen