Sport

Supporterleder: – Det er synd karrieren skal ende på denne måten

Vikinghordenes leder, Roar Åkerlund, var overrasket da han fikk vite at Bjarne Berntsen var sparket.

Følg RA Sporten på Facebook!

– For meg er det rart at karrieren til Bjarne Berntsen skal ende slik. Det er synd at karrieren til Bjarne skal ende på denne måten. Vi skal ikke lese om dette i avisene, sier Åkerlund til RA.

– Hva tenkte du da nyheten kom?

– Jeg ble overrasket, som sikkert de fleste andre. Jeg så ikke den komme. Så gikk det en kort stund før jeg tenkte at styret skal få forklare seg, sier supporterlederen.

LES OGSÅ: Dette sier styrelederen om sparkingen

Veldig overrasket

Han rangerer også sjokket som større enn for tre år siden, da Berntsen ble ansatt.

– Jeg ble overrasket da han ble ansatt, men jeg ble enda mer overrasket nå. Hadde jeg hatt en liste på 200 navn den gangen hadde ikke Bjarne vært på den.

LES KOMMENTAR: Det er finnes aldri god timing for å gi Bjarne sparken

Opprykk og cupgull

Det er ingen tvil om at Berntsen har betydd mye for Viking etter returen i 2018. Det ga opprykk fra OBOS-ligaen på første forsøk. Sesongen etter ble det kronet med cupgull og femteplass i eliteserien. Minnene fra tiden med Berntsen blir mange.

Åkerlund tror også Berntsens unike evne til å finne spillere som passer Viking blir vanskelig å erstatte. Gjennom de to første sesongene ble det hentet flere spillere til ekstremt lav kost. Det har bidratt til å styrke økonomien hos de mørkeblå.

– Jeg er i midten av 30-årene, og han er den første treneren som har latt meg oppleve å vinne noe med Viking.  Han kom inn og reddet klubben som lå med brukket rygg. Vi hadde flinke folk på kontoret, men han styrte det på treningsfeltet. Han har også vært ansvarlig for å hente spillerne. Zlatko Tripic og Kristian Thorstvedt, som egentlig skulle spille collegefotball i USA. Han fant også Johnny Furdal på Ågotnes. Ingen klarer å følge etter Berntsen på spillerlogistikken, sier Åkerlund.

Styret i Vikinghordene har også kommet med en uttalelse. Under kan du lese den i sin helhet:

«Vi ble, som de aller fleste, sjokkert da vi i dag mottok nyheten om Bjarne Berntsen er ferdig som trener i Viking etter sesongen.

Vår fantastiske dinosaur som har tatt Viking fra Obos til regjerende cupmester på få sesonger, og som har bygget opp ett lag basert på lokale spille. 
Mannen som har overasket gang på gang med spillerlogistikk som kunne minne om Bård Wiggen på sine verste dager når det har kommet inn nye spillere, men som har vist seg å være nøye kalkulerte valg med en plan liggende bak.
Treneren som fikk Zlatco Tripic til å forstå at Viking var rette valget for å få gang på karrieren igjen, tross klubben var på nivå to.
Han som har ledet ett team som har gitt oss ett lag vi er glade i, som bryr seg om drakten de spiller for og forstår hva Viking betyr for oss supportere.

Denne mannen ønsker Viking å kvitte seg med. Det er uforståelig. Så er det selvsagt slik at det helt sikkert ligger mer bak enn vi supportere vil og kan forstå. Men at det ikke går an å finne en løsning med denne legenden, som han har blitt for Viking, er komplett uforståelig.

At vår styreleder som ingen med vanlig sesongkort har kjennskap til har klart å komme på kant med vår hovedtrener er intet annet enn skammelig.
At vi nå ser at vår gode mann BB må gå ut dørene med en sluttpakke og avbrutt kontrakt er ikke Viking, slik klubben nå har blitt, verdig. For klubben har blitt en åpen, inkluderende og ærlig klubb. Det som har skjedd i dag føles som to skritt tilbake. Først og fremst fordi Berntsen er en av grunnene til at vi har en tropp som vi har blitt mer glad i enn vi var for noen år siden, med sitt lokale og krigerske preg. Og fordi dette er en av to bauter som har løftet Viking ut av sumpen. Henningsen på kontoret og Berntsen på treningsfeltet, har vist seg å være lindrende medisin for klubben vi er glade i. Nå er begge to borte fra klubben.

Dette betyr ikke at vi ikke tror på de nye løsningene. Vi er glad det er Eirik Bjørnø som har overtatt ansvaret for den daglige driften av klubben, vi elsker Morten og Batty og vil støtte dem i deres nye stillinger. Men det er trist, feil og skammelig at mentoren til de to sistnevnte må ut dørene etter årets sesong, ett år før hans kontrakt går ut, og uten at klubben har klart å finne en løsning for å beholde ham innen Sport.

Viser det seg nå, slik enkelte signaler tyder på, at dette er en dårlig gjennomført jobb av styret, med styrets leder i spissen, så bør valgkomiteen eller hvem det nå er som besetter de flotte titlene i klubben, begynne å lete etter nye folk. For folk som behandler legender som BB på denne måten, er ikke klubben tjent med……

Det skal nå selges sesongkort for 2021-sesongen. En sesong som det pr nå er håpløst å vite for oss supportere hvordan blir. Vi ønsker klubbens medarbeidere som sitter med ansvaret for dette lykke til….

På lørdag er Felt-O klare til kamp. Da skal vi støtte laget. Og Bjarne Berntsen!»

LES OGSÅ: Berntsen er sparket

Mer fra Dagsavisen