Sport

Styrelederen før cupfinalen: – Har vært en sinnssyk reise

For to år siden ledet han en klubb i kaos og på konkursens rand. Nå pakker han kofferten for å støtte laget i jakten på sin første tittel på 18 år.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det har vært en sinnssyk reise. Fra helvete og til himmelen, sier Stig Harry Christiansen til RA.

Bror til den avdøde Viking-helten Kent Christiansen erstattet Ole Rugland som styreleder i Vikings AS i mars 2017.
Han fikk den store nedturen og nedrykket rett i fleisen.

Den sportslige krisen var stor fra første spark. Økonomisk så det så blekt ut at konkurs var et reelt tema vinteren 2017.

– Hva vi har klart gikk egentlig skikkelig opp for meg etter semifinalen da jeg vandret rundt i Jåttåvågen med Eirik Henningsen. Vi snakket om at det var ganske nøyaktig to år siden nedrykket og kampen hvor VIF ydmyket oss fullstendig hjemme. Sammenligner du med nå må du nesten klype deg i armen.

LES OGSÅ: Denne historien går pappa Thomas aldri lei av å fortelle Adrian

Tar ikke æren

Når han setter seg på flyet til Oslo denne helgen, sammen med hele familien på fem, er det langt på vei «mission accomplished» for Christiansen – selv om klubben selvsagt har planer om å bygge videre.

Situasjonen er langt på vei under kontroll økonomisk. Sportslig ser det solid ut.

Selv om han allerede har signalisert at dette bare er starten, og at han er lysten på å sitte videre om valgkomiteen ønsker det, er han ikke så opptatt av at dette er noen personlig triumf for ham.

Christiansen peker i langt større grad på klubbens ansatte som drivkraften bak snuoperasjonen.

– Jeg er så ekstremt glad på vegne av hele klubben. Dette hadde aldri gått uten alle de dyktige ansatte og de som er i kulissene.

Tøff kamp

Christiansen var onsdag innom lagets treningsøkt på Stavanger stadion for dele ut klemmer og ønske lykke til.

Klubbens joviale AS-leder kan ofte observeres på trening for å backe opp spillere og trenere. Det skjedde da motgangen var på det verste og det har fortsatt i medgangsperioden.

51-åringen ler ofte av seg selv og sier at han egentlig ikke har tid i en hektisk hverdag. Samtidig har treningene til Viking blitt et fristed for ham. Et sted hvor han finner roen. Dette er lidenskap. Ellers hadde han aldri orket med en tung stilling i næringslivet som sin hovedjobb.

Christiansen er samtidig veldig klar på at Viking ikke har vunnet noe ennå. De har kun skaffet seg muligheten til å klare det.

Han tror overhodet ikke søndagens cupfinale på Ullevaal blir noen enkel affære for de mørkeblå.

– Jeg tror dette blir en meget tøff kamp. Skikkelig jevnt. Så sier magefølelsen at vi drar det i land til slutt.

– Straffer?

– Nei, huff! Det liker jeg ikke. Det er bare tilfeldigheter. Jeg er prinsipiell motstander av det. sier en glisende Christiansen – som gleder seg noe helt vanvittig til finalen.

LES OGSÅ: – Det er en helt annen "hype" rundt cupen i Norge

Mer fra Dagsavisen