Sport

Stavanger-gutter til DNB Arena for bortekamp

To av Sparta-spillerne kommer fra Stavanger, og møter Oilers torsdag. Det er spesielt én ting Anders Tangen Henriksen synes blir ekstra kult.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med 130 og 55 se­rie­kam­per for Oilers blir det an­ner­le­des for Spar­ta-spil­ler­ne Anders Tangen Henriksen og Even My­reng Kjel­les­vik å være bor­te­lag i DNB Arena.

– Det er all­tid kjekt å spille mot Oilers. Jeg sy­nes det er vel­dig kjekt å spille i DNB Arena, med ram­me­ne rundt kam­pe­ne og slik. Nå blir det litt tomt på tri­bu­nen, det blir nes­ten som U20-kam­pe­ne, sier Stavanger-gut­ten Tangen Henriksen til RA, om mim­rer til­ba­ke til ti­den som ung Oilers-spil­ler.

LES OGSÅ: Derfor kom Hurrød til Oilers

Han har møtt Oilers fle­re gan­ger de siste se­son­ge­ne, og har spilt for både Rin­ge­ri­ke, Mang­le­rud Star og Spar­ta på øver­ste nivå. Opp­hol­det i Oslo-klub­ben MS var på ut­lån fra Oilers.

Rollen i Sparta er annerledes enn den han hadde i Oilers. Nå spiller han mer i overtall, og forrige sesong ble det 31 målpoeng i serien for 25-åringen.

– I Oilers kriget jeg om plass på laget og spilletid. Jeg var også en del år yngre. Det er en helt annen situasjon i dag. Nå får jeg masse tillit, og svever på det, sier Tangen Henriksen.

– Fått mer er­fa­ring

Even My­reng Kjel­les­vik har også vært med på mye av det som har skjedd i DNB Arena, og valg­te før for­ri­ge se­song å dra til Finland. Der spil­te han på nivå to for SaPKo. Den­ne se­son­gen spil­ler han for Sarps­borg-klub­ben Spar­ta, og har så langt to mål­po­eng.

– Jeg har fått mer er­fa­ring, og er blitt mer se­ni­or på isen. Jeg har fått mer is­tid og er bedre de­fen­sivt, sier My­reng Kjel­les­vik.

Balcers

Beg­ge har tid­li­ge­re vært lag­ka­me­rat med Oilers’ nye spil­ler, Rudolfs Balcers.

– Det er litt kult at Rudolfs er til­ba­ke. Vi har trent sam­men i som­mer. Jeg vet han er god, men jeg har ikke spilt med el­ler mot ham si­den U20. Det blir kult å spille mot ham igjen, sier Tangen Henriksen.

De tre var på U20-laget som tok NM-sølv i de­but­se­son­gen 2014/15.

Spar­ta har spilt seks kam­per den­ne se­son­gen, og står med tre sei­e­re. Oilers job­ber på sin side med å snu en ne­ga­tiv trend et­ter tre tap på fire kam­per.

– Kom­mer dere til å slå Oilers?

– Ja, vi har en god sjan­se. Jeg har spilt med og mot Spar­ta. Vi er et ir­ri­te­ren­de lag som job­ber bra. Vi spil­ler vel­dig sam­let og er tøf­fe å møte, sier My­reng Kjel­les­vik.

LES OGSÅ: Dette sier lagkameratene om Balcers

Mer fra Dagsavisen