Sport

Stans ødelegger historisk sjanse for Rune Marki

Da regjeringen anbefalte å pause toppidretten ødela de nok også en god sjanse for SIF-trener Rune Marki (49) til å bli historisk – som spiller.

Følg RA Sporten på Facebook!

Marki, som ble seriemester som spiller for SIF så tidlig som i 1989, hadde store planer om å markere 50-årsdagen sin med å gjøre noe ingen før ham har klart.

– Jeg har faktisk spilt litt selv i de to siste kampene grunnet skader og nå var det avtalt at jeg skulle få spille også litt i angrep i neste kamp i forbindelse med 50-årsdagen min. Målet var å bli den første i Norge til å score i fem forskjellige tiår i topphåndballen, forteller Marki til RA.

Så gjenstår det å se om muligheten dukker opp senere – eller om betydningen av kampene blir for stor til at superveteranen tar turen inn fra benken.

LES OGSÅ: Toppidretten settes på pause: - Veldig overraskende

Vil stabilisere SIF

Langt viktigere er det selvsagt for Marki at laget etablerer seg i 1. divisjon. SIF rykket opp igjen til det som defineres som topphåndball etter flere år i 2. divisjon foran denne sesongen. Nå ligger laget to poeng over streken, men vinner de de to hengekampene er det heller ikke mer enn to poeng opp til opprykkskvalifisering for ferskingene.

– Vi kunne sikkert luktet på kvalifisering om vi hadde satset alt mot det, men nå er det langt viktigere å etablere SIF i denne divisjonen. Nedrykk blir det neppe. Vi har grei kontroll der, mener Marki.

Bygger lokalt

Han peker på at klubben uansett må være klare for det neste steget. Ikke bare trykke opp et lag.
Og hvis SIF igjen skal ta steget helt opp der laget var i gullalderen er Marki klar på at det skal skje med unge lokale spillere.

Nå er laget i samme divisjon som Sandnes. Neste år kan det fort bli en ellevill 1. divisjon sett med lokale øyne. Denne vil fort kunne inneholde både SIF, Viking og Sandnes.

– I så måte ønsker vi oss nok noen av SIF-guttene som er i Sandnes tilbake ettersom vi er på samme nivå, sier Marki.

Pengegaven klubben fikk mandag får likevel A-laget neppe se mye til nå.

– Men laget må sikkert styrkes neste år. Da kan selvsagt dette hjelpe, sier styreleder Mette Seglem Aasen.

Mer fra Dagsavisen