Spilte ut bunnlaget og økte luken i toppen til 17 poeng

Oilers knuste Grüner med 9-2 på borteis lørdag. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

3. periode:

60 min.: Slutt! Oilers leder Get-ligaen med 17 poeng!

59 min.. Mååål! 2-9! Strandborg finner Magnus Hoff og han gjør ingen feil alene med keeper. To assister fra Strandborg i kveld!

58 min.: Måååål! 2-8! Klavestad med en suser i krysset fra blå! Zajac med assist. 30 poeng til nå i år på ham.

58 min.: Grüner leder faktisk skuddstatistikken i siste periode.

55 min: Oilers holder unna.

53 min.: To minutter på Bjelland Strandborg. Tripping.

51 min.: Tommy Kristiansen scorer. Nydelig styring på skudd fra Forsberg, men køllen for høyt oppe. Annullert etter video.

50 min.: Stangskudd Grüner!

50 min.: Offside i målgården på Brassart på et Talge-skudd.

47 min.: Sveum med en sløv feilpass, men Brassart bryter overgangen med å stanse pasningen fram fra Grüner i luften på tennis.

45 min.: Måååål! 2-7! Nolan Zajac kan bare sette bladet på en kanonpass på tvers fra Trettenes! Morlet får den andre assisten.

45 min.: Måååål! 2-6! Sundfors kommer alene gjennom og setter pucken opp i nærmeste kryss på backhand. Scoring i debuten i Get-ligaen for angriperen som kom fra finsk 3. divisjon før denne kampen.

43 min.: Bjelland Strandborg nære sitt første mål i Get-ligaen. 4. rekken får istid nå.

42 min.: Rolig åpning av perioden..

41 min.: Spillet i gang.

2. periode:

40 min.: Pause. 15-36 i skudd.

39 min.: Kissel misser straffeslaget. Prøver å skyte opp i krysset, men viser for godt hva han vil.

39 min.: Straffe til Oilers. Kissel tas alene gjennom.

38 min.: Caro Hansen misser alene med Wikstøl!

38 min.: Sundfors for 2 minutter for tripping. Dermed fire mot fire i et minutt før Oilers får overtall.

37 min.: Bjelland Strandborg med 2 minutter for høy kølle. Oilers i undertall.

36 min.: Oilers fullstendig suverene utover kampen. Nå må de bare unngå kollaps i 3. periode som sist. Uansett vil nok ledelsen i Get-ligaen være på 17 poeng etter dette.

35 min.: Måååål! 1-6! Bjelland Strandborg skyter og Brassart setter enkelt inn returen. Ungutten Strandborg med sitt første poeng for Oilers.

35 min.: Zajac prøver fra distanse i det Grüner er fullt lag igjen. Ikke det beste overtallet fra Oilers.

33 min.: Jens Holstad for 2 minutter for slahsing.

32 min.: Berg-Paulsen rett på Wik fra godt hold.

31 min.: Langt strekk med trykk fra Oilers, men ingen scoring.

29 min.: Kristiansen står inne foran mål og får pucken der han liker det best, men misser en enorm sjanse.

27 min.: Litt bedre nå fra Grüner etter den svake starte på perioden.

24 min.: Ulriksen fyrer løs fra distanse. Wik redder.

22 min.: Mååååål! 1-5! Der sitter den fra Kissel. Kanon fra skrått hold. Klavestad med assisten.

22 min.: Kissel misser alene med Wik.

21 min.: Måååål! 1-4! Bryhnisveen med sitt første mål for Oilers! Settes opp av Magnus Hoff på motsatt side. Knaller den tilbake i den retningen pasningen kom fra. Forsberg får også assist.

21 min.: Spillet er i gang igjen.

1. periode:

20 min.: Perioden slutt. Svak start av Oilers, men de våknet skikkelig på slutten av perioden.

19 min.: Måååål! 1-3! Ludvig Hoff! Zajac finter skudd og går inn fra siden. Legger pucken til Hoff som setter den i korthjørnet.

18 min.: Kissel kommer alene med keeper, men klarer ikke å dra bort keeper.

17 min.: Mååååål! 1-2! David Morley får pucken like foran mål etter smart backhandpasning og scorer sikkert. Rett opp i nettaket. Kissel som legger den ut.

17 min.: Står 8-14 i skudd.

15 min.: Måååål! 1-1! Skuterud setter den fra kloss hold etter en retur. 20 sekunder inn i utvisningen.

15 min.: Kristiansen får to minutter for holding. Kjefter voldsomt på dommerne.

14 min.: Måååååål! 0-1! Klavestad fra distanse og styring i mål fra Ludvig Hoff!  Omtrent i det Grüner var i ferd med å bli fulltellige. Keeper Mikkel Wik dekket. Oilers ellevte mål i overtall mot Grüner i år. Rokseth får også assist.

12 min.: Bryhnisveen og Kucera barker sammen. Førstnevnte holder seg til halsen. Er rasende. Begge vises ut. Kucera får to pluss ti for takling mot nakke/hode. I tillegg til to for roughing. Bryhnisveen to for roughing. Oilers i overtall.

12 min.: Grüner fulltallge. Oilers er ikke på i dag så langt. Sliter nok noe med motivasjonen. Men jobben skal selvsagt gjøres. Også mot Grüner.

10 min.: Rolf Aastad for to minutter for hekting. Oilers får testet overtallet.

8 min.: Meget farlig Grüner-kontring. Wikstøl med god redning.

7 min:. Klavestad prøver seg fra distanse.

6 min.: Førsterekken til Oilers setter trøkk på. Kissel nære på en retur.

4 min.: Sundfors skyter rett på Wikstøl. Litt rotete åpning av Oilers.

2 min.: Kristiansen med en avslutning. Blokkeres.

1 min.: Sjanse til Grüner! Wikstøl med god redning direkte.

1 min.: Minner om at Oilers ledet 6-0 mot Grüner sist. Så kollapset de nærmest på slutten, men rodde i land 6-4.

1 min.: Kampen i gang i Grünerhallen!

Før kampen:

Kun tre ganger før i år har U-landslagskeeperen fått starte. Totalt har han vært på isen ved sju anledninger inkludert straffeslagskonkurranser og innhopp.

I dag får Wikstøl en etterlengtet sjanse og Henrik Holm en pause mot Grüner.

Kampen befinner seg definitivt i kategorien over oppgaver som bør være overkommelige for Oilers.

Den suverene serielederen står med råsterke 54 poeng etter de første 20 kampene. Grüner har samlet sju på 21 kamper etter opprykket i fjor.

Oilers slo torsdag andreplasserte Storhamar hjemme i DNB Arena.

Seier lørdag vil øke forspranget i Get-ligaen til 17 (!) poeng med ny seier i dag.

Fortsetter trenden vil grunnserien i prakis være avgjort før jul for et Oilers som kun har avgitt seks av 60 mulige poeng.