Sport

Solgte 200 NYE sesongkort på 20 minutter

Vikings cuptriumf virker å ha trigget fotballfolket i byen. Starten på sesongkortsalget har vært over all forventning.

Følg RA Sporten på Facebook!

Klubben kom meget sent i gang med salget til 2020 på grunn av cupfinalen. Først på fredag ble innsalget åpnet. Da skjedde ting fortere enn ventet.

– Vi solgte 200 nye sesongkort i løpet av 20 minutter på fredag. Det er nok definitivt et tegn på at vi har et vellykket innsalg på gang, sier Eirik Bjørnø til RA.

LES OGSÅ: Viking fryser prisene på sesongkortene

Mannen som er leder for privatmarked i klubben kan fortelle at klubben allerede har solgt 500-600 sesongkort til personer som ikke har hatt det i 2019. Dette har de gjort på fire salgsdager.

– Så er det også veldig mange som har fornyet sine sesongkort. Totalen begynner faktisk å bli ganske bra allerede, sier en fornøyd Bjørnø.

Etter cuptriumfen valgte klubben å være forsiktige når de skulle budsjettere. Bjørnø håpte at de kanskje kunne øke fra 5500 solgte kort til 6500 kommende sesong. Fortsetter de i tempoet dette har startet i vil det nok gå ganske så greit.

– Vi er langt foran tallene fra  fjor. Da startet vi også mye tidligere. Det har vært et veldig trykk fra vi åpnet.

Vikig hadde et tilskuersnitt like under 9000 tilskuere på sine hjemmekamper denne sesongen. De er kjerringen mot strømmen i norsk toppfotball og en av få klubber hvor interessen er økende.

LES OGSÅ: Nå forlater han Viking

At de nå er klare for europacup, som ferske cupmestere, virker ikke akkurat å ha lagt en demper på interessen.
Klubben har kommende sesong fryst sine sesongkortpriser.

Siste frist for fornyelse for kort for eksisterende sesongkortholdere er 31. januar.

Foreløpig ønsker ikke Bjørnø og Viking å gå ut med totale salgstall. Det vil de ha bedre oversikt over når slutten av januar kommer, men alt tyder på at det kan gå mot et løft om trenden som nå viser seg holder.

Mer fra Dagsavisen