Handball

Solas nye keeperhelt viste klasse: – Hun står helt glimrende

Esmeralda Fetahovic var banens beste spiller i seieren mot medaljekandidaten Molde.

Følg RA Sporten på

Esmeralda Fetahovic ble hentet inn til Sola fra det svenske laget LUGI før denne sesongen. Da ble hun omtalt som en av ligaens beste keepere.

I søndagens kamp ble hun kåret til banens beste spiller, i 26 – 20 seieren mot Molde. Målvakten viste virkelig hvorfor hun ble hentet til klubben.

– Hun sto helt glimrende og reddet oss mange ganger når Molde var farlige, sier Sola-trener Steffen Stegavik til RA.

Fetahovic hadde flere viktige redninger som hindret bortelaget i å komme tilbake i kampen. I første omgang bommet hun på omtrent alt av pasninger, men i andre omgang satt også pasningsspillet.

– Jeg kjente allerede fra begynnelsen at vi hadde et veldig bra forsvar. Det gjorde meg veldig trygg, sier Fetahovic til RA.

23-åringen syns nivået på den norske håndballen er høyere enn det hun var vant med i Sverige.

Det var også en av hovedårsakene til at hun valgte å komme til Sola.

– Jeg ville spille håndball på et høyere nivå. Jeg fikk et veldig bra inntrykk av klubben, og hadde troen på at jeg kunne bli førstekeeper her, sier Fetahovic.

Bortelaget startet best

Til tross for en jevn åpning var det Molde som fikk en tidlig tremålsledelse. Sola slet med å komme til avslutninger, og bortelaget forsvarte seg godt.

Etter drøyt ti minutter spilt våknet Sola-spillerne og tok over kampen. Høyre bakspiller, Kristina Novak, tok mye ansvar i opphentingen. Hun hadde flere scoringer i viktige øyeblikk, de gangene Sola kom til skuddmuligheter.

Etter den svake starten på omgangen snudde hjemmelaget kampen og ledet 9 – 7 etter 20 minutter. Like etter det tok Molde timeout.

Den ble brukt godt for etter det hentet Molde inn Solas tremålsledelse, etter noen svake minutter av hjemmelaget.

Sola avsluttet likevel omgangen best. To sene scoringer av Malin Holta og Camilla Herrem resulterte i at hjemmelaget kunne gå til pause med ledelsen 14 – 11.

Aldri i nærheten

Etter pausen fortsatte Sola storspillet og Molde var aldri i nærheten av å komme tilbake. Mye takket være Fetahovics strålende redninger, og godt forsvarsspill.

Med åtte minutter igjen på klokken tok Sola kampens første femmålsledelse. Derfra og utover imponerte de gule og svarte med fantastisk angrepsspill. Og til slutt endte det altså 26 – 20.

Merittert trener

I likhet med Sola, skiftet også søndagens motstander trener før denne sesongen. I Molde har den meritterte treneren Tor Odvar Moen tatt over laget.

I løpet av sine 22 år i Larvik, ble han blant annet den eneste treneren som har vunnet Champions League med en norsk klubb.

I fjor endte Molde på femteplass i eliteserien. Etter trenerskiftet har flere tippet laget med i medaljekampen i år. Laget har startet sesongen med en seier og tap i søndagens kamp mot Sola.

Overraskende bra start

Etter tre kamper har Sola startet sesongen med to seiere og ett tap mot suverene Vipers. Det betyr at laget står med fire poeng.

Allerede på onsdag spiller Sola bortekamp mot Storhamar. Det blir en ny tøff test for Stegavik og resten av Sola-laget.

– Kampene kommer tett som bare det nå. Vi må bare få restituert godt og bli klare til neste kamp, sier Stegavik.

Håndball, eliteserien kvinner
Sola – Molde 26 – 20 (14 – 11)
Sola: Esmeralda Fetahovic, Johanna Fossum – Guro Berland Husebø, Martine Wolff 1, Frøydis Seierstad Wiik, Maja Magnussen 2, Kristiane Knutsen 3, Kristina Sirum Novak 7, Martha Barka, Malin Holta 7, Mia Humborstad Westgaard, Emilie Andreassen Hamre, Hege Holgersen Danielsen 3, Camilla Herrem 3.