Sport

Søberg ordnet bamseregn og heng på poengrekorden

Etter det katastrofale tapet mot Grüner måtte Oilers og Markus Søberg innfri i bamsekampen mot Stjernen lørdag. Det klarte de. Selv om det kladdet underveis.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

Angriperen fikk æren av å score årets bamsemål i DNB Arena. Det skjedde etter drøye fem minutter av andre periode og i undertall.

– Veldig gøy! Jeg hadde målgivende til Kristian Forsberg i fjorårets «Bamsebonanza». Det var kult å få se alle bamsene komme flygende på isen. Dette var noe Oilers startet i Norge og det er stilig å se at mange av de andre lagene nå tar etter, sier Søberg etter kampen.

Langt viktigere for angriperen enn å score årets bamsemål var det likevel at Oilers kom tilbake på vinnersporet. Det var helt nødvendig etter det pinlige tapet mot Grüner – og tap mot Storhamar i oppgjøret før det.

– Vi rotet likevel en del i dag også. Mye av de enkle tingene vi har vært gode på før i år sitter ikke. Det viktige var likevel at vi igjen fant en måte å vinne på, sier Søberg.

At Oilers sliter litt nå har mange faktorer. Ligaen er avgjort og det er vanskelig å skvise det siste ut av sitronen.

– Så trener vi også veldig hardt inn mot sluttspillet nå. Beina er tunge, sier Markus Søberg.

LES OGSÅ: Oilers-trener fikk pucken i hodet

Kanskje operasjon

Flere nøkkelspillere er også ute med skade. Det gjelder både Kristian Forsberg, David Morley og Ludvig Hoff.

Dessuten er sluttspillet i fare for Thomas Berg-Paulsen. Den lokale unggutten, som har vært god i år, sliter med skade. Han får svar på bilder i løpet av uken.

– Det kan være jeg må operere, forteller han til RA.

De andre spillerne på skadelisten er ventet tilbake til sluttspillet tar til.

En som virkelig leverte varene lørdag var Henrik Holm. Keeperen gjorde noen feberredninger som sørget for at Oilers vant.

Rekordsjanse

– Er det ikke litt skremmende at du blir banens beste mot Stjernen på hjemmeis?

– Nei. De er et godt lag som stadig har kommet seg denne sesongen. Samtidig er selvsagt dette ikke bra nok fra oss. Vi kunne like gjerne tapt, erkjenner landslagskeeperen – som er fra Fredrikstad.

Han innser også at Oilers er litt ute av det nå og at de aldri skulle tapt mot Grüner.

– Om du før sesongen hadde tilbudt meg 103 poeng med seks kamper igjen – og lagt på et bortetap mot Grüner – ville jeg tatt det, sier Holm.

Han peker på at fadesen nå er glemt. Oilers ble motiverte av å komme hjem til DNB Arena og bør også ha stor motivasjon borte mot VIF tirsdag.

Vinner de den kampen er de bare fire poeng unna ny poengrekord.

Mer fra Dagsavisen