Sport

Slik vurderer vi Oilers-stallen – og han mener vi bør bli ny kaptein

2019–2020 ble avblåst uten at «byttå» ble delt ut. Vi deler likevel ut terning på det spillerne og treneren viste i den amputerte sesongen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vurderingene er gjort ut ifra prestasjonene i den fulle grunnseriesesongen, det som ligger bak prestasjonene og til en viss grad hva forutsetningene til spilleren har vært.

Sesongen var historisk i den forstand at Oilers satt ny poengrekord i Get-ligaen. Samtidig vil det alltid være en diskusjon om hvorvidt ligaen var like god som da den gamle rekorden ble satt.

Slik vurderer vi 2019-2020-utgaven av Oilers:

Målvakter:

Henrik Holm 6
Har hatt sin beste sesong noensinne. Riktignok har han gode folk på backplass foran seg, men det gir også færre skudd mot. Det er ikke alltid enkelt for en kald keeper. Satte rekord for flest seirer for en keeper (30) og laveste snittantall mål mot (1,84). Hadde en redningsprosent på 93 i sesongen – som er marginale 0,5 prosent fra Ruben Smiths klubbrekord. Virker å ha tatt et stort steg på stabilitet. Gjør omtrent aldri en dårlig kamp mer. Eneste svakhet i spillet er med pucken, men har gjort seg ytterligere attraktiv for større klubber.

Jonas Wang Wikstøl 3
Ikke vært i nærheten av å ta stegene til å utfordre Holm og grep aldri helt sjansen i de 11 kampene han var innpå i år. Greit i noen av dem, men litt for mange svake inngripener totalt sett. 2,29 mål i snitt mot, og redningsprosent på 91,3, er isolert sett bra – men det er mot svakere motstandere. Har virket tryggere før. Kanskje det er på tide med et miljøskifte, og status som klar førstekeeper, om han skal få ut det åpenbare potensialet? Nå er forskjellen for stor til Holm. Bør vurderes utlånt.

LES OGSÅ: Hoff kan bli årets nykommer i serien

Backer:

Nicolai Bryhnisveen 4
Fikk ødelagt første del av sesongen med en bruddskade. Det preget både spilleren og rollen han fikk i laget. Skulle være en offensiv poengmaskin, men det fikk han aldri muligheten til. Mye fordi den første overtallsoppstillingen var så ekstremt dominerende og at Rokseth tok rollen som quarterback i det andre. Etter jul var han likevel god. Da så vi i mye større grad spilleren Oilers ønsket seg. Var også solid defensivt med 26 plusspoeng. Vi forventer mer neste sesong.

Andreas Klavestad 5
Startet med å spille med Zajac og fikk masse gratispoeng på det. 21 på 45 matcher var ti bedre enn den gamle personlige poengrekorden hans. Har virkelig fått utløst sitt offensive potensial etter overgangen fra Sparta. Er den høyrefattede backen overtall to behøver. Defensivt har han alltid vært god, men har tatt et stort steg etter overgangen. Bunnsolid fysisk. En klassesignering.

Jørgen Kvål 4
Hadde han spilt like godt i Oilers som i Narvik på lån skulle han fått fem. Den 22-år gamle backen gjorde 12 målpoeng på 31 kamper for Arctic Eagles. For Oilers ble det tre poeng på 13 kamper. Han har definitivt vist at han hører hjemme på høyt Get-liga nivå. Bør få en mye større rolle neste sesong. Tatt store steg på evnen til å gjøre rette valg og trygghet. Blitt senior.

Daniel Bøen Rokseth 6
Sin beste sesong i etter hvert lang karriere. Bunnsolid på alle måter. Defensivt har han alltid vært solid. Nå har han vist at han fortjener en plass i overtallsspillet. Evner å bruke sitt gode skudd riktig, tar ikke dumme utvisninger og var den beste norske backen i Oilers denne sesongen.

Dennis Sveum 4
En uheldig sesong for veteranen. For første gang siden 2015 spilte han over 40 kamper i grunnserien. Samtidig gjorde han det med skader litt for ofte. Det hemmet nok prestasjonene. Skal ha plusspoeng for en enorm offervilje i så måte, men det er til syvende og sist prestasjonene som gjelder. 23 plusspoeng og en litt annen rolle i laget med alderen.

Patrick Ulriksen 5
Har endret rolle totalt i år. Omstillingen fra offensiv produksjonsback til en defensiv grunnpilar har han evnet å ta på strak arm. Voldsom vilje oppveier de naturlige fysiske nådegavene. Smart, lojal og hardtarbeidende. Stor selv om han er liten.

Nolan Zajac 6
Kanskje den enkleste karakteren å sette. Kanskje den beste offensive backen i Get-ligaens historie. Stefan Espeland hadde riktignok flere poeng da han satte ligarekord, men fikk mer istid. Zajac kan gjøre ting helt selv også. Scoret blant annet ett utrolig «coast to coast»-mål mot Frisk. Egentlig ufattelig at han endte opp i Oilers denne sesongen. Backen som endelig fikk Stavanger til å glemme Robbie Bina. Det var på tide.

Jeppe Meyer 3
Scoret sitt første Oilers mål og ble i sitt neste bytt skadet. Da var han ute resten av sesongen. Tok stadige steg og vekslet mellom spill på A-laget og U21 – hvor han gjorde 25 poeng på 20 kamper som back. Det er intet annet enn imponerende. Furuset-gutten har et stort potensial.

Tine Klofutar 2
Holder ikke nivået. Ble sendt til Narvik i en byttehandel for å hente tilbake Jørgen Kvål. Presterte ikke der heller med null poeng på syv kamper og minus to i statistikkene. I Oilers går det dessverre for fort for ham.

Forwards:

Thomas Berg-Paulsen 5
Fikk sitt definitive gjennombrudd i Get-ligaen denne sesongen. God begge veier, men sannsynligvis ligaens beste angriper i egen sone. Gikk over 20 kamper uten baklengsmål da han var på isen. Ble på sine 31 kamper kun utsatt for én scoring mot. Det er ellevilt! I ferd med å bli en ekte rollespiller. Har tatt opp arven etter Lorentzen.

Brady Brassart 5
Kunne fort endt med en sekser om sluttspillet hadde blitt gjennomført. Var i en egen klasse fra desember av og virket stadig å bli bedre. God begge veier og fant en deilig kjemi med Ludvig Hoff. De to avgjorde sammen ti kamper denne sesongen. Endte totalt med 31 poeng. Signer gjerne en ny avtale om det lar seg gjøre! Pluss 32 er nest best i laget på pluss/minus.

Kristian Forsberg 5
Kapteinen gjorde jobben. Som alltid. 14 poeng på 37 kamper er i seg selv ikke imponerende, men han spilte mot de beste motstanderne. Mangelen på offensiv produksjon tar bort sekseren. Landets beste undertallsspiller vil bli dypt savnet i Oilers.

Ludvig Hoff 5
En solid debutsesong i Oilers. Nominert til Get Rookie of the Year. Etter et treg start kom han raskt i gang med Brady Brassart. Sammen avgjorde de kamp etter kamp. Landslagsmannen fikk 27 poeng på 33 kamper. Nøyaktig den type norsk spiller Oilers behøvde. Det at han har bakgrunnen fra USA gjør at han passer fint inn i Bjokstrands spillesystem.

Magnus Hoff 5
22 poeng på 45 kamper er bunnsolid tatt i betraktning rollen hans. Hadde en periode han produsert i nærmest hver kamp. Den lille terrierens beste sesong i Oilers. Uten tvil.

Sander Hurruød 3
Grep til dels sjansen da han fikk den. Spilt mange kamper, men få minutter. Uredd og smeller til uansett hvem som er motstander. Ett poeng på 24 kamper, og minus 1 i statistikkene. Det gjør ham til den eneste på feil side av streken. Noe handler nok om tillit, men har fortsatt steg å gå.

Dan Kissel 6
Strålende comeback i Oilers. Framsto som en mye mer komplett spiller etter oppholdet i Sveits. Er blitt mer playmaker enn den snikskytteren som forlot Oilers. Demonstrerer dette spesielt i overtallsspillet. Har beholdt overraskende mye fart til tross han er passert 30 med god margin.

Tommy Kristiansen 4
Pluss to på pluss/minus. Litt for mye brukt som potet. Hatt mye uflaks i år, men for svake perioder. 27 poeng på 36 kamper er ganske så bra, men mesteparten kom i overtall. Har slitt med å finne en rekke ha har passet godt inn. Veldig god i enkelte perioder og en meget viktig mann i garderoben.

Robin Haglund Mathisen 3
Litt skuffende oppfølger av den gode 2018-2019-sesongen. Har nok godt av et miljøskifte hvor han får hovedrollen han behøver for å ta stegene. Å bruke en slik type, i en fjerderekke i Oilers, er bare vås.

Greg Mauldin 5
Presterer uansett hvem han spiller med og gjør alle rundt seg gode. Et godt valg som en av kapteinene. 26 poeng på 31 kamper er isolert sett ikke sykt imponerende, men det er heller ikke hans rolle. Et fysisk beist. Var svært uheldig med skader og fikk en alvorlig én på tampen. Vurderingen av skadesituasjonen er det som avgjør om ledestjernen er ønsket videre i klubben.

David Morley 6
Hvilken prestasjon! 50 poeng på 31 kamper holdt nesten til toppscorertittelen. Fikk sist del av sesongen spolert av beinbrudd. Scoret mye mer mål enn tidligere. Den offensive kongen av Get-ligaen.

Rylan Scwartz 5
Viste seg som en bunnsolid signering i de åtte kampene han fikk. Knallgod begge veier og en enorm fysikk. En spiller Oilers gjerne må ta med videre.

André Bjelland Strandborg 4
Fikk 25 kamper og vartet opp med 5 assister. Tar man i betraktning at gutten bare er 17 år er det en enorm prestasjon i seg selv. Virker å være den junioren Bjorkstrand virkelig satser på. Lojal type. Kan raskt bli en produserende spiller for Oilers allerede kommende sesong. Må bygge mer fysikk.

Markus Søberg 5
Startet sesongen enormt bra og var en god offensiv bidragsyter. Så ble han satt på sidelinjen grunnet en skade. Kom seg tilbake og gledet seg nok ekstra til sluttspillet. 26 poeng på 31 kamper er meget bra av en norsk spiller.

Simen Talge 3
Fikk starten av sesongen ødelagt av et armbrudd. Det hemmet veldig. Slet med å finne plass og rolle i laget. Da han fant sin rolle mot slutten viste han gamle takter. Krappens store og tunge kropp krever nok mer regelmessig spilletid for å fungere. Spørsmålet er om han vil få det i Oilers.

Mathias Trettenes 6
Den beste sesongen noensinne av en Stavanger-gutt i en Stavanger-klubb! Endte med 56 poeng på 44 kamper. Egentlig for god for Get-ligaen. Fordelen for Oilers er at han også anses som for dårlig for en offensiv topprolle i aktuelle utenlandske klubber. Pur klasse. Bør være et selvskrevet valg som ny kaptein om han blir i klubben nå som Forsberg forsvinner.

Markus Vikingstad 3
Tok ikke det forventede steget videre denne sesongen. Det handler litt om tillit og litt om skader. Har fortsatt et enormt potensial, men må bort fra Oilers om han ikke får mer tillit fra Bjorkstrand neste år. Et altfor stort talent til å spille i 4. rekke i Oilers. Nå begynner klokken å tikke.

Trener:

Todd Bjorkstrand 5
Ledet det som var Oilers beste sesong noensinne poengmessig. I så måte er resultatene en sekser. Så er selvsagt diskusjonen om hvorvidt ligaens nivå var vesentlig svekket, sammenlignet med noen av Thoresen-årene, aktuell. Vinner ingen poeng på sin kjedelige opptreden utad, men er taktiker av rang. Strålende som kampleder og fast i troen på sitt spillemønster. Krever full lojalitet fra sine spillere. Resultatmessig kan man ikke kreve mer. Den eneste tingen som fratar ham sekseren er at han ikke evner å fase inn de unge offensive talentene på en god nok måte. Derfor var også klubbledelsen lenge i tvil om fortsettelsen.

Mer fra Dagsavisen