Sport

Slik var overgangsvinduet for Viking

I løpet av det internasjonale januarvinduet for fotballoverganger har det vært spenning knyttet til om flere av Vikings spillere kunne forsvinne ut. Det stengte i natt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Overgangsspekulasjonene har i størst grad dreid seg om navn som Zymer Bytyqi, Ylldren Ibrahimaj og Tommy Høiland. De to siste har utgående avtaler i 2020 og foreløpig ikke ønsket å signere nye avtaler med Viking. Bytyqi har vært misfornøyd med spilletiden.

I Ibrahimajs tilfelle gikk Berntsen tidligere i måneden ut og ga beskjed om at han nå var til salgs i RA.

Viking treneren våknet likevel til uforandret stall etter at det internasjonale vinduet stengte natt til lørdag. Fredagskvelden ble likevel tilbragt på alerten.

Det kom ingen bud på våre spillere, sier Berntsen til RA lørdag.

Men var det konkret interesse for noen?

Ingen tilbud fra noen klubber, men som vanlig var det agentaktivitet mot slutten av et vindu, fortsetter han.

LES OGSÅ: Mente han ikke var verdt en krone da Viking kjøpte ham

At ingen har blitt solgt nå betyr ikke at det ikke er mulig. Det er fortsatt land som har åpent vindu en periode til. Blant disse er flere nordiske land, Russland og Kina.

Norske klubber kan fortsatt også kjøpe spillere inn i en lang periode til - i det som er det norske hovedvinduet.

Uansett betyr dette at sjansene for store endringer i stallen går kraftig ned og Berntsen kan nå finjustere stallen slik han vil ha den.

Blant annet må han nå ta stilling til navn som prøvespiller Jefferson de Souza - som sikkert hadde hatt mye bedre odds for kontrakt om en av de offensive spillerne hadde blitt solgt. Han har likevel vist såpass godt igjen at Viking nok vurderer en avtale. Dette skal i utgangspunktet bestemmes etter retur fra La Manga.

Tidligere i dette vinduet har Viking solgt både kaptein Zlatko Tripic og Kristian Thorstvedt for millionsummer.

Mer fra Dagsavisen