Slik var kampen da Viking kjørte over Sarpsborg

Viking fyrte på absolutt alle sylindre da Sarpsborg ble feil av banen. Sluttresultatet ble 3-0. Det kunne både vært det dobbelte og trippelte. Så gode var Viking søndag. Hvordan kampen var kan du se her.

Følg RA Sporten på Facebook!

2. omgang:

93 min.: Skutt! Ellevill kamp av Viking!

92 min.: Farlig dobbeltsjanse. Auklend og Sebulonsen. Nære 4-0! Corner.

90 min: Legges til tre minutter. Viking bare holder i ballen nå. Koser seg.

88 min.: Viking triller litt ball i bakre ledd. Seieren er for lengst i boks. For en kamp. Suverent årsbeste.

86 min.: Frisparket treffer Konte i hånden. Han får gult kort. Nytt frispark helt på kanten.  Nære igjen!

85 min.: Auklend på vei gjennom. Tas på 20 min. Frispark. Pereira kåres til dagens Viking.

83 min.: Gult til Alexander Amir Jakobsen. Holding på en overgang.

82 min.: Bojang og Konte inn for Sarpsborg 08. Ut med Saletros og Lindseth. For Viking er det inn med Auklend og ut med Bytyqi.

79 min.: Bytyqi prøver fra distanse. Den har Nilsson grei kontroll på.

78 min.: Furdal med en sjeldent svak pasning.

75 min.: Pereira tar med ballen fra eget felt. Får den i retur og går rett på mål. Kliner en kule mot krysset fra 20 meter. Nilsson får slått den til corner med et tigersprang. Hadde den gått inn måtte vi begynt å vurdere tosifret på børsen til unge Pereira! Han har vært helt eksepsjonell i dag.

74 min.. Skifte Viking. Løkberg ut. Sebulonsen inn. Løkberg tas ut for niende gang i år. Har løpt mye.

71 min.: Viking ruller opp Sarpsborg på kant. Får lagt inn til Furdal. Skudd like utenfor.

68 min.: Pereira slipper ballen forbi en Sarpsborg forsvarer og er på vei til å løpe rundt. Blir tatt. Frispark på 20 meter. Litt skrått. Torsteinbø prøver seg. Liiiiike utenfor krysset!

66 min.: Der kommer det første. Inn med Høiland. Ut med Berisha.

64 min.: Det virker egentlig litt som om den eneste som kan ødelegge denne festen er Bjarne Berntsen - dersom han foretar en haug bytter. Det er lett å håpe at han lar være. Dette er fotballgourmet. Samtidig er programmet så tett kommende uke at det nok kommer en haug skifter,

63 min.: Ny corner. Bell står klar. Powerplay bare fortsetter. Den heades unna.

61 min.: Zymer stikker gjennom Veton Berisha. Feberredning fra Nilsson hindrer 4-0. Tidlig ute og blokker.

58 min.: Corner Viking. Nære hodet til Pereira igjen, men ballen går ut av farlig sone. Viking vinner den likevel rask igjen og et farlig skudd fra Torsteinbø treffer dessverre Heggheim i kneet og går utenfor.

56 min.: Strålende takling fra Heggheim! Der kunne Sarpsborg fått en kjempesjanse. Blir corner. Den renses unna av Pereira.

54 min.: Bell trykker til i en duell, vinner ballen og finner Zymer. Skuddet like utenfor fra distanse.

52 min.: Vevatne mister balansen og Abdellaoue kommer løs. Skuddet lite utenfor. Sarpsborgs første sjanse.

49 min.: Heggheim drar av Strand Larsen på iskaldt og elegant vis.

46 min.: Det hjelper ingen verdens ting. MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 3-0! For en perle! Adrian Pereira nok en gang!  Innlegg fra Bytyqi og en knallperle av en heading i kassen.

46 min.: Sarpsborg 08 tar ikke overraskende grep. Trippelskifte i pausen! Inn med Sebastian Jari, Mustafa Abdellaoue og Alexander Amir Jakobsen. Ut går Joachim Soltvedt, Ismaeila Colibaly og Mohamed Ofkir.

1. omgang:

45 min.: Pause. Stående ovasjoner  for Viking. Nydelig omgang.

44 min.: Frustert Coulibaly meier ned Heggheim på midten. Får gult,

43 min.: Ny gjennvinning. Ny farlig Viking-overgang. Sarpsborg får klarert med nød og neppe. Dette er fullstendig enveiskjøring. Powerplay sammenhengende i en hel omgang på denne måten er sjeldent i Eliteserien.

42 min.: Corner Viking. Heades ut i feltet men Viking vinner den rask igjen. Pereira får ballen og skyter i nærmeste. God redning av Nilsson. Ikke langt unna 3-0. Det hadde Viking fortjent til pause.

41 min.: De 200 tilskuerne nærmest reiser seg og gir Viking trampeklapp! Ber om ett til før pause. Så gode har Viking vært at de fortjener det. Sjeldent å se!

39 min.: Skudd rett over krysset fra Ibrahimaj. Galskapen fortsetter. Nå er Sarpsborgs trener rasende på sidelinjen.

37 min:. Sarpsborg 08 har bommet fullstendig på kampplanen her. La seg lavt fra start og ble rent over av Viking - som har forsynt seg grovt. De har sett forsvarsløse ut i store perioder.

36 min.: Måååååååååål! 2-0! Ballen ender hos Pereira som dunker til fra skrått hold. Det lave skuddet går under keeper. Fullt fortjent 2-0! Burde være 4-0 egentlig! Så gode har Viking vært.

35 min.: Berisha brenner! Den tredje straffemissen til Viking i år! Nilsson tar den og slpår til corner.

34 min.: Straffe Viking! Ibrahimaj legges ned av Utvik! Berisha skal ta det.

31 min.: Berisha er i fyr og flamme i kveld. Dette er nok spissen Berntsen drømte om å få hjem. En vanvittig jobbing. Viking har lignet mer eller mindre på Liverpool den første halvtimen i stilen. Den type pressfotball er perfekt for spissen.

29 min.: Viking nok en gang nære å bryte gjennom. Enormt tempo, hælspark og fikse kombinasjoner av Berisha og Bytyqi.

26 min.: Viking fortsatt ekstreme i det høye presset. Stresser Sarpsborg voldsomt. Noe i nærheten av årsbeste så langt offensivt av de mørkeblå. De har også klart å være relativt presise i pasningsspillet.

22 min.: Gult kort til Bjørn Inge Utvik. Tar for seg av Berisha. Han blir liggende, men er på beina igjen.

20 min.: Berisha jager ned keeper og takler ham! Ballen går død, men han får stående ovasjoner av publikum. Full gass i gegenpresset!

18 min.: Ny corner til hjemmelaget Bell skal ned for å slå den. Publikum, 200 i tallet, er med på notene. Liker hva de ser. Kaos i feltet, men ingen får sett foten på den og blåst inn 2-0. Ligger nytt mål i luften her. Viking dundrer på.

17 min.: Viking har sett ut som et topplag så langt i dette oppgjøret. Oppløftende på de fleste måter!

14 min.: Corner til Viking. Stangen etter heading fra Torsteinbø på corneren fra Bell og så redning på strek fra Berisha! Oioioi så nære 2-0!

13 min.: Coulibaly løsner et skudd på Østbø. Han tar det enkelt.

10 min.: Nesten litt powerplayaktig fra Viking i starten her. Bare trykker Sarpsborg bakover og gunner på. De sliter med å komme seg ut av egen blokk.

8 min.: Ny god mulighet til Pereira. Ballen spretter ned til ham i feltet. Skuddet på vei i mål, men blokkeres på veien i nettmaskene. Viking friske i starten her.

3 min.: Mååååååååål! 1-0 til Viking! Kristoffer Løkberg. For et angrep! Fantastisk hælspark fra Bytyqi til Pereira. Åpnet opp alt. Pereira slo flatt inn i feltet til Løkberg som kunne bredside ballen i hjørnet. Praktangrep! Hjernen og arkitekten bak er likevel Bytyqi.

2 min.: Sarpsborg trer seg litt for lett gjennom og skaper det første som minner om en farlighet. Skuddet blokkeres.

1 min.: Kampen i gang i Jåttåvågen!

 

Før kampen:

Viking har tidvis skiftet ganske mye på laget i innledningen av sesongen. Hovedgrunnen har vært det tette programmet grunnet koronaviruset og utsatt sesong.

Bjarne Berntsen har tatt selvkritikk på det feltet og erkjent at de nok har skiftet for mye.

LES OGSÅ: Ikke møtt et slik lag siden 2018

Nå er han i ferd med å sette en klar førsteellver.

Samtidig mener Berntsen at de ikke har skiftet så mye sammenlignet med alle andre.

– Så mye har vi ikke skiftet. Det er spillere hos også som har startet alle kampene i Viljar Vevatne, Veton Berisha og Fredrik Torsteinbø. Mange står med seks-syv starter. Sammenlignet med mange av de andre har vi ikke skiftet så mye. Jeg synes også det er upresist å si at vi har endret formasjon så mye. Det har vi kun gjort mot Molde borte. Ellers har vi holdt oss til 4-3-3. Det er uansett utførelsen som er det viktigste. Selv om det ble stortap mot Molde var vi langt bedre enn i fjor mot dem. Da var det 18–1 i avslutninger der oppe. Nå sviktet vi på personlige feil, noen lette mål og feil på siste tredel av banen, sa Berntsen til RA torsdag.

LES OGSÅ: Viking på keeperjakt - hadde prøvespiller på besøk

Han var også klar på at dette blir en litt annerledes utfordring. Sarpsborg spiller ulikt de andre lagene formasjonsmessig og Viking har ikke møtt et 3-4-3-lag siden AaFK i 2018.

Viking stiller følgende lag (4-3-3): Arild Østbø - Fredrik Torsteinbø, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Adrian Pereira - Kristoffer Løkberg, Joe Bell, Johnny Furdal - Zymer Bytyqi, Veton Berisha, Ylldren Ibrahimaj.

Sarpsborg stiller slik (3-4-3): David Nilsson - Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegård, Nicolai Næss - Jonathan Lindseth, Anton Saletros, Joachim Thomassen, Ismaila Coulibaly - Mohamed Ofkir, Jørgen Strand Larsen, Joachim Soltvedt.

LES OGSÅ: Nå har Austbø endelig fått svar om skaden