Sport

Slik skal Vikings nye trenerduo vinne spillernes tillit på direkten

Når Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen trommer spillerne sammen for første gang mandag er det med en klar plan – og fjellopphold i vente.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking-spillerne har nå hatt fri fra fellesøkter siden siste serierunde mot Bodø/Glimt ble framskutt og spilt 19. desember i fjor. I stedet har de jobbet ut ifra egentreningsprogram fra fysisk trener Halvard Øen Grova.

Mandag møtes gjengen igjen klokken 9.00 – for å igjen tre inn i fotballboblen. Det hele starter med noen fysiske tester slik at dem som måtte ha inntatt for mye pinnekjøtt og riskrem fort vil bli avslørt.

– Vi skal opp i Vikinghallen. Der skal det blant annet løpes «jojo-test», forteller Morten Jensen.

Etter hardt arbeid kommer likevel en kjapp belønning.

LES OGSÅ: Viking har landet sitt første kjøp i 2021

Vil forankre spillestilen

Viking skal sette kursen rett til Sirdal Høyfjellshotell på ettermiddagen. Klubben skal være i fjellet til torsdag.
Der skal de to nye trenerne ha et av sine aller viktigste møter. Å selge inn en plan til et styre er en ting. Å få spillerne til å tro på det er en annen.

– Det blir et slags kickoff. Her skal vi snakke fag og om hva prosjektet vårt dreier seg om. Spillestil er selvsagt sentralt på agendaen, opplyser Jensen.

Trenerduoen har tidligere avslørt overfor RA omtrent hvordan Viking skal spille. Laget skal bygge videre på grunnmuren fra Bjarne Berntsen æraen i 2021, men det skal også justere. Ønsket er å bli bedre til å dominere kampene. Det kan skje både med og uten ballen.

– Vi skal definitivt spille fotball på avtaler også i fortsettelsen, men i visse kamper vil vi ta taktiske grep på forhånd. I bunn skal de ligge en stil og en formasjon som er vår, sa Lunde Aarsheim før jul.

Utgangsformasjonen har de to ikke avslørt ennå. Den får spillerne vite om i Sirdalen. Spillerne skal også få si sitt om framtidens Viking.

– Vi ønsker å være framoverlente og har en klar plan. Så handler det om å forankre denne filosofien i troppen, sier Jensen.

Det blir også tid til det sosiale på fjellet. Ski står selvsagt på agendaen.

– Gjøres det slik fordi dere ikke kan dra på treningsleir i år?

– Ja. Det spiller inn. Nå er det ikke slik at vi må bli kjent. Det er ingen nye spillere med foreløpig, men gjengen har ikke sett hverandre på en stund. Da er det greit å få litt tid til å snakke om hvordan utviklingen skal være, sier Jensen.

De to fikk fredag endelig unnagjort sitt første kjøp som trenere da Kevin Kabran signerte en treårig avtale etter å ha blitt kjøpt fri fra siste kontraktsår i Start for 1,2-1,3 millioner kroner.

27-åringen får likevel dessverre ikke være med de andre på turen til fjells etter at han først kom inn fra Stockholm til Norge midt i forrige uke. Han sitter i karantene.

Fotball fra torsdag

Torsdag skal Viking ha sin første fotballøkt direkte fra fjelltur. Så blir det ytterligere testing fram mot helgen og inn i den.

Trenerduoen varsler at spillerne kan vente seg ganske rettet trening mot å sette spillestilen i den første delen av oppkjøringen.

Selv om det er pause i seriene i toppidretten kan Viking trene med kontakt etter toppfotballprotokollens regler. Det bekrefter fysisk trener Halvard Øen Grova til RA.

Klubben spiller etter planen sin første treningskamp mot Åsane lørdag 13. februar.

Seriestart er 5. april mot Sarpsborg 08 borte.

Fakta:
Slik er oppkjøringen til Viking:
Lørdag 13. februar: Viking – Åsane, SR Bank Arena kl. 16.00.
Lørdag 20. februar: Viking – Bryne, SR Bank Arena kl. 14.00.
Lørdag 27. februar: Sandnes Ulf – Viking, Øster Hus Arena kl. 18.00.
Lørdag 6. mars: Viking – Brann, SR Bank Arena (avspark avtales senere).
Fredag 12. mars: Viking – Tromsø, SR Bank Arena (avspark avtales senere).
Lørdag 20. mars: Start – Viking, Sør Arena kl. 16.00
Søndag 28. mars: Viking – Haugesund kl. 18:00 (arena avtales senere).
Mandag 5. april (2. påskedag): Seriestart Eliteserien mot Sarpsborg 08 på bortebane.

Mer fra Dagsavisen