Sport

Slik skal Mathias Bringaker etablere seg i Sandnes Ulf

Tilbake i hjemfylket skal Jørpeland-gutten Mathias Bringaker (24) virkelig etablere seg som en toppspiss i Sandnes Ulf. Forventningene fra omgivelsene er store.

Følg RA Sporten på Facebook!

I januar signerte Mathias Bringaker for Sandnes Ulf og tok med seg flyttelasset hjem etter tre sesonger i Kristiansand for Start. Spissen, og superreserven, var ønsket i Sandnes Ulf også foran 2020-sesongen. Foran denne sesongen kom de i mål, og han har tidligere sagt det var planen til trener Steffen Landro som trakk ham til de lyseblås Øster Hus Arena.

Ferden til Sandnes har inneholdt 18 mål i eliteserien, men med begrenset spilletid. I 2016 var han delt toppscorer i Viking med Suleiman Abudllah og Patrick Pedersen, mens han og Tommy Høiland delte tittelen i Viking under nedrykksåret 2017.

Riktignok hadde Samuel Adegbenro to flere nettkjenninger, men han forsvant til Rosenborg rundt halvveis i sesongen. Etter nedrykket dro han til Kristiansand, og fikk kun én kamp fra start for gultrøyene i 2018-sesongen. Det ble flere i 2019 og 2020, men hans nåværende trener Steffen Landro mener det har vært rart å følge ham.

– Han har mistet plassen på laget når han har gjort det bra. Med riktig tillit, og om han brukes rett, kan han ta et helt nytt nivå. Det bor mye i ham, sier Landro til RA om spissen.

I løpet av karrieren i toppfotballen har han kun startet over halvparten av seriekampene i én sesong. Det var i OBOS-ligaen 2019 med Start.

LES OGSÅ: Derfor valgte Bringaker å gå til Ulf

Ny toppscorer?

Selv ønsker Bringaker å spille fast. Han er tydelig på at den tidligere omtalte telefonsamtalen med Ulf-treneren var tungtveiende for avgjørelsen om å dra til Sandnes. Han ønsker ikke å dvele for mye med det som har vært i fortiden, med lite spilletid og trenere som ikke har satset skikkelig på ham, men er klar i talen.

– Målsnittet mitt per spilte minutt har nok vært bra, sier Bringaker med et smil.

Sandnes Ulf har solgt forrige sesongs beste målgjører blant spissene, Kent Håvard Eriksen. Han og Magnus Retsius Grødem produserte 14 mål hver. Selv om Bringakers fremste mål er å rykke opp med klubben har han satt seg et personlig mål om å score mellom ti og 15 mål.

Landro ønsker ikke å sette press på 24-åringen, men ser for seg at han skal kjempe om å bli toppscorer. Han er entusiastisk rundt den nye spissen sin, som han beskriver som en ekte 9′er i fotballterminologien. Han tror de lagdelene nærmest Bringaker, som vingbackene og indreløperne, vil få en enklere jobb med Jørpeland-gutten i boksen.

Utvikling

Selv ser Bringaker ting han kan bli bedre på i år. Nå skal han dyrke spisskompetansen enda mer. Han ønsker å bli mer klinisk i boksen, samtidig som han skal utnytte bakrommet bedre. Han tror også at tillit fra treneren vil gi økt selvtillit. Kombinasjonen av det tror han fører til et godt år og flere scoringer i 2021.

Etter salget av Eriksen har Sandnes Ulf flere alternativer på topp i sin 3-5-2-formasjon. I tillegg til Bringaker er Maxwell Effiom klar for å vise seg fram. Det samme gjelder Jostein Ekeland og den spennende Sandnes-gutten Artan Memedov.

Trener Landro er klar på at det skal inn en offensiv spiller til, men det kan fort bli en indreløper som hentes. Sammensetningen til seriestart kan avhenge av hvor Ekeland blir plassert, da han også kan brukes som indreløper.

LES OGSÅ: Tre Ulf-juniorer tatt opp fra akademiet til A-laget

Mer fra Dagsavisen