Sport

Slik skal de finne Gjerdes erstatter

Alt før denne sesongen fikk Viking HK signaler om at suksesstrener Joar Gjerde talte på knappene grunnet familiesituasjonen. Det gjør at de har kommet et stykke på vei med å finne erstatteren allerede. I den prosessen vil de gjerne involvere spillerne mye.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter to opprykk på tre sesonger ga Gjerde denne uken beskjed om at han er ferdig. Han blir ikke med opp til Eliteserien.

Partene skilles likevel som venner og styreleder Tor Henrik Knutsen i Viking HK forteller at den avtroppende treneren vil bistå med å finne sin egen erstatter.

Knutsen er klar på hva de ser etter, men sier de ikke er i forhandling med noen ennå.

– Det må være en trener som skaper engasjement rundt seg. Vi er allerede i gang med å se på alternativer og Joar Gjerde hjelper oss, sier han til RA.

At Gjerde ga seg kom ikke som en bombe. Klubben håpet i det lengste at han ville ombestemme seg, men respekterer at det blir for tøft på hjemmebane med en nyfødt og lærerjobb utenom.

– Jeg tror ikke det hadde gått selv om vi hadde gitt ham full jobb i Viking med tidspunktene. Allerede i forkant av denne sesongen, sier Knutsen.

LES OGSÅ: Gjerde ferdig som Viking-trener

Lyspunkter økonomisk

Når klubben nå skal finne trenere som skal lede laget i comebacket i eliteserien kan en spillende løsning også være aktuell.

– En spillende trener, eller en spillende assistent, er absolutt en mulighet vi ser på. Men det må være noen som passer i gruppen og som fortsatt er god nok til å kunne tilføre noe på banen, sier styrelederen.

Han legger ikke skjul på at det kan være smart økonomisk. Da får man to ting på én gang.

Økonomien i klubben er anstrengt, men samtidig er han nå litt lei av å snakke om krisen som slo inn direkte etter opprykket på grunn av pandemien.

– Jeg er realist. Ikke pessimist. Dette skal vi få til. Det har kommet noen økonomiske lyspunkt de siste ukene. Det ser bedre ut nå enn det gjorde uken etter opprykket. Så er også spillerne innforstått med at ingen blir rike av å spille her, men dette skal vi få til, sier Knutsen.

Klubben vil sannsynligvis ha det laveste budsjettet i serien. Nå er førsteprioritet å få skrevet nye kontrakter med den eksisterende stallen.

– Fredrik Haaland gir seg. Ut over det har ingen signalisert at de slutter. Vi skal bruke en uke og to på å kontrakter med spillerne som har spilt her på plass nå. Så tror jeg alle skjønner at vi er litt tålmodige med andre spillere inn med så mye usikkerhet i håndballen.

Han mener at det blir feil å snakke om krise i klubben all den tid de styrer unna å ta på seg ytterligere forpliktelser. Klubbens økonomi var i utgangspunktet sunn. Nå handler det om at de som har spilt opp klubben må ta stegene.

Involverer spillerne

Når ny trener skal på plass blir spillerne viktige. Nettopp fordi det ikke er noen store lønninger må de involveres tungt i trenerjakten.

– Vi har allerede hatt møter og inkludert spillerutvalget, sier Knutsen.

Han erkjenner at de var redde for hva som ville skje med stallen når det ble kjent at Gjerde ga seg.

– Men det virker som om de er innstilt på å bli med videre. Det er attraktivt å spille i eliteserien. En mulighet mange av dem kanskje bare får en gang, sier Knutsen – og understreker at de aller helst ville hatt med Gjerde videre.

Mer fra Dagsavisen