Slik ønsker fotballforbundet å komme i gang

Norges Fotballforbund er klar med et utkast til en omfattende protokoll for gjennomføring av fotballkamper i tiden som kommer. Smittevernhensyn står i høysetet.

Følg RA Sporten på Facebook!

NFF presenterte det de selv kaller «et foreløpig rammeverk» for toppfotballen på sine nettsider mandag.

Regjeringen har varslet at det kommende torsdag vil komme nye avklaringer rundt mulighetene for gjennomføring av trening og kamper i norsk fotball.

– Det understrekes derfor at rammeverket er foreløpige arbeidsutkast som er utarbeidet for å sikre at eventuell aktivitet skal skje innenfor de strenge restriksjonene som gjelder p.t., sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness.

Hun understreker videre at det i kjølvannet av regjeringens varslede avklaringer kan være behov for større eller mindre justeringer av protokollen som nå foreligger.

LES OGSÅ: Landro om Rajas vurdering

Maks 200

I utkastet som NFF har presentert fremgår det blant annet klare regler for hvem som får være til stede på arenaen under kamp. Antall personer er maks 200.

Videre heter det at felles garderober ikke skal benyttes, men at spillerne skal komme ferdig skiftet til kamp. Dusjing skal foregå på et nærliggende hotell.

Spillerne oppfordres til å feire individuelt både «etter scoringer og andre hendelser».

NFF kommer også med klare retningslinjer og tiltak for å redusere at spillere har kontakt med den øvrige befolkningen. Her heter det blant annet at de ikke skal gå på skole eller på jobb utenom tiden en bruker sammen med laget på trening og i kamp.

LES OGSÅ: Advokaten om spillersigneringer i permitteringstider

Må droppe reiser

Det forutsettes samtidig at spillerne ikke tar lengre reiser innenlands, med unntak av reise til og fra kamp, eller reiser utenlands. Bruk av offentlig transport (med unntak av reise til og fra kamp) skal unngås.

Spillerne «bør som hovedregel heller ikke oppsøke offentlige steder, slik som butikker og kafeer», skriver NFF.

Spillerne får også målt feberen i forbindelse med blant annet trening.

LES OGSÅ: Her er Tommy Høiland i verdenstoppen