Slik gikk det med de lokale i VM

Flere lokale syklister var involvert i lørdagens VM i landeveissykling for kvinner.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter å ha syklet solo i 40 kilometer kunne nederlandske Anna van der Breggen juble for sitt andre gull av to mulige under årets sykkel-VM i italienske Imola.

Bare en gang tidligere har en kvinne vunnet både temporitt og fellesstart i et VM. Franske Jeannie Longo gjorde det i 1995.

LES OGSÅ: Sykkeleventyret fortsetter for Borgli

Gullet er dessuten van der Breggens andre i kvinnens landeveisritt. Også i Innsbruck i 2018 var hun overlegen og kom solo i mål. Hun er dessuten regjerende olympisk mester.

Rytteren fikk en luke med like over fire mil til mål, like etter at dagens ti kvinners sterke brudd var kjørt inn.

Ingen av de norske kvinnene på start var forventet å kjempe i toppen, men de viste seg likevel fram i løpet av de 144 kilometerne. Blant annet var Susanne Andersen flere ganger på offensiven.

LES OGSÅ: Skal fortsette trenden mot gamleklubben

Best gikk det derimot med Katrine Aalerud, som lå i den nærmeste forfølgergruppen ut på den siste av fem runder à 28,8 kilometer. Hun kjempet lenge, men greide ikke å henge med da medaljene skulle fordeles.

Det gjorde derimot regjerende mester Annemiek van Vleuten som sikret to nederlendere på topp. Hun spurtslo hjemmehåpet Elisa Longo Borghini i kamp om sølvet.

De lokale rytterne, Susanne Andersen og Stine Borgli, endte på 70.- og 71. plass.  

LES OGSÅ: Oilers signerte amerikansk poengmaskin