Sport

Slik går det med Rokseth

Mens Oilers har spilt fire kam­per av den­ne se­son­gen har ve­te­ra­nen Daniel Bøen Rok­seth vært på si­de­lin­jen med ska­de.

Følg RA Sporten på Facebook!

En skul­der­ope­ra­sjon i juli har ført til at Rok­seth star­tet se­son­gen på tri­bu­nen.

Et­ter fle­re uker i den røde trøy­en, som sig­na­li­se­rer at han ikke får ha fy­sisk kon­takt med sine lag­ka­me­ra­ter, øy­ner han en­de­lig mu­lig­he­ten for van­lig tre­ning med Oilers.

– Nå har jeg trent i rødt en stund, så nes­te steg blir å trene van­lig med tak­lin­ger og sånn, sier Rok­seth til RA, før han leg­ger til:

– Det be­gyn­ner å kom­me seg.

LES OGSÅ: NHL-spiller klar for Oilers

Den­ne uken

Nå gjen­står kun en opp­føl­ging med kir­ur­gen som ope­rer­te ham, så er han til­ba­ke på isen. Da kan 29-år­in­gen gå i gang med sin åt­ten­de se­song for Oilers i DNB Arena.

For­ri­ge se­song var hans beste i Stavanger, rent pro­duk­sjons­mes­sig, med 25 mål­po­eng på 45 kam­per.

– Jeg skal ha opp­føl­ging et­ter noen MR-bil­der jeg har tatt, så hå­per jeg å trene van­lig al­le­re­de den­ne uken, sier «Rocky».

LES OGSÅ: Slik forklarer Oilers-treneren hvorfor laget sliter

Tøff start

Fra si­den har han sett laget tape tre av de før­s­te fire se­rie­kam­pe­ne, noe som har gitt Oilers den sva­kes­te se­song­åp­nin­gen noen­sin­ne.

– Hvor­dan har det vært å se se­rie­star­ten fra si­de­lin­jen?

– Det har vært en tøff start. Det er ikke kjekt å se når det går dår­lig, sier Rok­seth.

Han går inn i et mann­sterkt back­korps når han er til­ba­ke. Det er syv se­ni­or­bac­ker, in­klu­dert 20-år­in­gen Jep­pe Meyer, som er i laget. Back­kol­le­ga An­dre­as Kla­ve­stad gikk glipp av kam­pen mot Lillehammer på grunn av ska­de, men var til­ba­ke da Oilers gjes­tet nye Jordal Amfi lør­dag.

I hel­gen spil­te ung­gut­te­ne Jo­nas Slet­te­bø Haughom og Noah Bergesen Aar­thun for Oilers U21, som tap­te beg­ge kam­pe­ne mot Vå­ler­en­ga. Beg­ge kap­ret med seg hver sitt mål­po­eng.

LES OGSÅ: Balcers har signert ny NHL-kontrakt

Mer fra Dagsavisen