Slik endrer korona Blink-festivalen

2020-utgaven av Blink-festivalen tilpasses virussituasjonen. Blant annet skal det gås et 12 timer langt rulleskirenn som skal formidles minutt for minutt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det ble klart da arrangørene presenterte planene for årets koronatilpassede utgave av arrangementet.

Det 12 timer lange rulleskirennet skal gås som en stafett med tremannslag. Startskuddet går klokken ni på morgenen søndag 9. august og avsluttes et halvt døgn seinere.

LES OGSÅ: Se bildene fra Sandnes Ulfs trening

Vinneren er det laget som klarer å tilbakelegge flest kilometer på tiden som er til rådighet.

Blink-festivalen flyttes i tillegg ut av sentrumsgatene i Sandnes som følge av virussituasjonen. Tre av fire konkurransedager legges til rulleskiløypene i Sandnes Arena.

– Vanligvis er utgangspunktet for Blink-festivalen at vi trekker idretten inn der folk normalt er, inne i byen. Det gjør vi ikke i år. Nå flytter vi Blink ut av byen og opp i Sandnes Arena. Det er rett og slett fordi vi lever i den tiden vi lever i, sier Blink-sjef Arne Idland til NTB.

LES OGSÅ: Eks-Viking ble svært overrasket etter overgangen til tysk fotball

Han sier at årets arrangement blir annerledes på alle måter. Det blir blant annet ikke åpnet for publikum.

Arrangementet innledes med Lysebotn Opp, og etterfølges deretter av tre dager med renn i Sandnes Arena. Der legges det blant annet også opp til en supersprint i skiskyting.

Norgeseliten i både skiskyting og langrenn har meldt sin ankomst. Ifølge Idland skal ikke mindre enn sju landslag ligge på samling i Sandnes-området i forbindelse med festivalen.

LES OGSÅ: Halgunset tror formen er enda bedre nå