Sport

Slik endrer Arnebrotts beslutning om pause keeperhverdagen i Viking

Vikings tredjekeeper Erik Johannes Arnebrotts beslutning om å ta pause endrer på hvordan Vikings keepere kan trene. Det var også en tankevekker for Kurt Hegre.

Følg RA Sporten på Facebook!

Klubbens mangeårige keepertrener må nå endre ganske kraftig i det daglige treningsopplegget uten 21-åringen på plass. Det er ikke slik at han bare kan hente opp en av klubbens fem juniorkeepere for å fylle hullet.

– På grunn av smittevernsprotokollen trener fortsatt juniorene uten kontakt. Før det blir en løsning rundt det blir det da kun to keepere på treningene våre. Vi ønsker ikke å pålegge de unge et slikt regime vi har nå. Det er for mye å kreve, sier Hegre til RA.

LES OGSÅ: Disse treningskampene skal Viking spille før seriestart

Strenge restriksjoner

Foreløpig er også kun en av juniorkeeperne innenfor kriteriene som gjelder under koronarestriksjonene. Det er 19-år gamle Trym Ur – som også er B-listet i troppen.

Han vil kalles opp i starten, og så er tanken å rullere litt på hvem som er med A-laget når det åpnes mer. Bortfallet av Arnebrott betyr også at treningshverdagen til Iven Austbø og Arild Østbø endres betydelig.

– Vi må ned i mengde, fart og intensitet på øktene. Energiforbruket kan ikke være like høyt. Det vil de ikke orke. Så er det også fordeler i forhold til at de to får enda mer medspill og motspill på trening, sier Hegre.

LES OGSÅ: Viking-keeper trykker på pauseknappen

En vekker

Selv om han er tett på Arnebrott erkjenner han at han ble tatt på sengen av selve avgjørelsen om å ta pause fra fotballen som kom onsdag.

– Det er klart at vi har jobbet tett og snakket mye. Dette er nok ikke noe som har kommet over natten.

Hegre erkjenner at dette var en vekker for ham.

– Det er en påminnelse for meg om å være mer på i forhold til å finne ut om det er dette utøverne vil. Du forsaker mye i toppfotballen. Enda mer enn før akkurat nå Så er det lett for oss som har vært med i gamet lenge å undres på hvorfor ikke noen som har fått en slik sjanse i en toppklubb smiler til verden. Alle vet at Jeppe drikker, men ingen vet hvorfor, er det noe som heter. Dette var en tankevekker, sier Hegre – som håper Arnebrott raskt finner gleden og motivasjonen tilbake og returnerer til klubben snart.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Disse elleve mener RAs sportsleder burde startet om serien startet nå

Mer fra Dagsavisen