Sport

Skjøt seg bort i comebacket

Det første møtet med eliteserien ble som ventet tungt for Viking HK og trener Scott Harrington. Likevel mener treneren at det er mye god læring å ta med seg.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kolstad, som spiller i europacupen og ble nummer fire i fjor, vant til slutt 28–17 hjemme i Trondheim. Til pause var ledelsen på fire mål, men mot slutten av kampen ga Viking litt opp og motstandere fikk mange lette mål.

– Kolstad hadde gjort leksen sin etter den første kampen hvor de underpresterte sterkt. De hadde tatt tak i feilene. Så mener vi at vi møtte et av de fire-fem beste lagene på en dag hvor de spilte bra og klarte å mobilisere de siste prosentene. I så måte var vi litt uheldige, sier Scott Harrington til RA.

LES OGSÅ: Stegavik fullroser Sola-jentene

Selv om det gikk inn noen mål mener han at forsvarsarbeidet tidvis var bra. Dette kan bygges videre på før første hjemmekamp i Idrettshallen søndag.

Offensivt var Viking langt unna. De manglet de riktig gode individuelle prestasjonene.

– Så misset vi på 21 skudd i løpet av kampen. Du vinner ikke da. Ti-elleve av forsøkene er godkjente. Resten hadde det vært smart å vente på en bedre sjanse. Vi må hjem og kikke på det.

Harringtom mener likevel det var veldig mye god læring i tapet. Først og fremst at en blir straffet på dette nivået. En kan ikke vinne kamper på dårlige dager slik som i fjor.

– I så måte er første kamp bra for å se hva du kan forvente på dette nivået. Det var en viktig leksjon for oss.

LES OGSÅ: Derfor ble målkongen i Stavanger

Kampfakta:
Håndball, eliteserien menn
Kolstad-Viking 28–17 (11–7)
Kolstad Arena
Viking: Simon Åkesson Ypma, Ole-Andre Lerang – Samson Bjørke Kallestad 2, Trym Hamre Johannessen 1, Tord Hanssen Bleivik 1, Sebastian Waage Mossestad 2, Kjartan Johansen 4 (3), Lars-Henrik Hygen 2, Tore Andersen Nygård, Vegard Sømme Dybdahl, Jonas Gunnarsson Djurhuus 3, Marthias Larsen, Helgi Hildarson Høydal, Rasmus Lund Bertelsen.

Mer fra Dagsavisen