Sport

Skal fortsette trenden mot gamleklubben

Ylldren Ibrahimaj og Viking jakter sin femte strake seier i Eliteserien mot Mjøndalen søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Ylldren Ibrahimaj (24) møter gamle lagkamerater når Viking gjester Mjøndalen. Der håper han å fortsette den gode trenden de mørkeblå er inne i.

Viking har den siste tiden klatret fra kvalik til sjuendeplass i Eliteserien. Før oppgjøret mot Mjøndalen, som nå ligger på direkte nedrykk, føler tidligere Mjøndalen-spiller Ylldren Ibrahimaj at de mørkeblå er inne i en god periode.

– Vi har vist god form en stund nå, og slått alt fra bunnlag til topplaget Molde. Vi tar med oss den selvtilliten inn i kampen mot Mjøndalen, sier Ibrahimaj til RA.

Bunnstrid

Det at Mjøndalen er i bunnstriden tror 24-åringen vil spille inn på kampen.

– De har mye å spille for, så vi er nødt å være godt forberedt. Det er ingen enkle kamper i Eliteserien. Vi må jobbe hardt, for vi vet de kommer med duellstyrke, sier han.

Etter klatringen på tabellen begynner Viking å minne mer om det laget som avsluttet sesongen 2019. Spillere som Zlatko Tripic, Kristian Thorstvedt og Adrian Pereira er borte. Det viser ikke like godt på banen nå. 
Viking har tatt poeng de siste seks kampene, fjorårets rekke var på ni kamper.

LES OGSÅ: Viking-talentet stråler i Bergen

2019-tendenser

– Begynner dette å ligne på forrige høst?

– Vi viser mye av det samme som i fjor. Så ja, definitivt, sier Ibrahimaj.

Kampen byr på gjensyn med gamle kompiser for 24-åringen. Selv om han har møtt Mjøndalen tidligere i Viking-drakt erkjenner han at det er noe spesielt med det.

– Jeg gleder meg veldig mye. Det er alltid gøy å spille mot gamle kjente, sier Ibrahimaj.

En annen som møter gamleklubben er Mjøndalens Markus Nakkim, som var utlånt til de mørkeblå fra Vålerenga gjennom opprykkssesongen i 2018.

Sist Viking møtte Mjøndalen var i tredje serierunde. Da endte kampen 1–1 på SR-Bank Arena etter scoring fra Veton Berisha.

Mer fra Dagsavisen