Sport

Skal følge opp den gode avslutningen

Brady Brassart (27) var til­ba­ke for Oilers mandag, et­ter ti da­ger i ka­ran­te­ne. Nå gjør han seg klar til opp­føl­ger­se­son­gen. Han me­ner selv han er bedre for­be­redt nå enn da han an­kom Stavanger i fjor.

Følg RA Sporten på

Som­me­ren 2019 kom Brady Brassart til Stavanger, og slut­tet seg til Oilers. Da kom han fra spill i den nord­ame­ri­kans­ke li­ga­en AHL. Der var rol­len hans svært de­fi­nert, og det var ikke fri­het til å gå ut av sy­ste­met. Det tok tid å til­pas­se seg.

– I fjor måt­te jeg lære mye nytt. Jeg var nødt å bli mer krea­tiv, og ten­ke litt uten­for den rol­len jeg had­de. Nå kom­mer jeg til­ba­ke til noe jeg kjen­ner, sier Brassart til RA.

LES OGSÅ: Vil ta en større rolle i Oilers

Et­ter noen må­ne­der med til­pas­ning ut­vik­let 27-år­in­gen seg til å bli en to­ne­an­gi­ven­de spil­ler for et su­ve­rent Oilers-lag fra de­sem­ber til se­son­gen var fer­dig­spilt.

– Er det «Brassart et­ter de­sem­ber» som star­ter se­son­gen i år?

– Ja, jeg hå­per det. Jeg vil bi­dra mer of­fen­sivt fra star­ten, sier Brassart.

I for­ri­ge se­song var han en del av klub­bens so­le­klart beste de­fen­si­ve rek­ke. Med den lo­ka­le vin­gen Thomas Berg-Paulsen og lands­lags­spil­ler Lud­vig Hoff gikk de over ti kam­per sam­men uten at det kom bak­lengs­mål med dem på isen. Det var rek­ken som of­fen­si­ve spil­le­re fryk­tet å møte.

LES OGSÅ: Endringer i Oilers' oppkjøring

Be­holdt man­ge

Han tror det er po­si­tivt at man­ge av spil­ler­ne fra for­ri­ge se­songs Oilers er be­holdt.

– Det gjør at vi kan bygge vi­de­re på i fjor. Vi har en god spil­ler­grup­pe, sier Brassart.

Centeren fra den ka­na­dis­ke byen Van­cou­ver blir kas­tet rett i kamp. Al­le­re­de fredag ven­ter Stor­ha­mar til se­son­gens før­s­te tre­nings­kamp. Det er ikke noe han er ne­ga­tiv til.

– Det blir en rask om­stil­ling, sam­ti­dig som det er vel­dig godt å kom­me i gang med kam­per. Vi har god tid til å for­be­re­de oss fram til se­rie­start. Det gjør at vi kan gjø­re jus­te­rin­ger fram­over for å få ting til å sit­te, sier Brassart.

LES OGSÅ: Vil gi et kamptilbud til flest mulig 

Holdt for­men

Hjem­me i Ca­na­da har han brukt mye tid på både å slap­pe av med fa­mi­lie, og å for­be­re­de seg til ny se­song. Han dro hjem et­ter slutt­spil­let ble kan­sel­lert. Den før­s­te ti­den var tre­nings­sent­re­ne i Ca­na­da stengt.

– Jeg holdt meg i form, og da tre­nings­stu­dio­ene åp­net holdt jeg en god ru­ti­ne på tre­nin­gen.

Før han fikk gå på is med lag­ka­me­ra­te­ne var det ti da­ger i ka­ran­te­ne. Der var han glad for å ha med sin kone.

– Det gikk fint med ka­ran­te­ne. Fru­en og jeg har brukt tid sam­men, i til­legg har jeg holdt meg i form slik at jeg var klar til å gå på is.

Til hel­gen ven­ter Stor­ha­mar og Spar­ta i Kristiansands Idda Arena. Det blir de to før­s­te tre­nings­kam­pe­ne for se­son­gen. Oilers spil­te åp­nings­kam­pen i Idda Arena mot Vå­ler­en­ga i 2011.

LES OGSÅ: Slik forandret Tommy Kristiansen kroppen i sommer

Mer fra Dagsavisen