Stavanger Oilers

Sesongen over for Mauldin

Skaden til Oilers-veteran Greg Mauldin (37) er alvorlig og han er ferdig for sesongen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Torsdagen i DNB Arena var definitivt ikke god. Tidligere NHL-spiller Greg Mauldin var knust etter å ha fått diagnose.

– Det er snakk om en avrevet hamstringsene. Jeg må sannsynligvis operere, men det kan også være at jeg slipper det om den ikke er fullstendig avrevet. Da kan det holde med rehabilitering og trening. Men det vil ta mye tid og sesongen er uansett over for meg, sier en nedtrykt Greg Mauldin til RA.

LES OGSÅ: Dette sier Mauldin etter skaden

Skjønte det var ille

Han ble skadet mot VIF tirsdag og skjønte på direkten at det var ille. Hva slags tidsaspekt skaden har vet han ikke.
– Ingen kunne gi et godt svar på det umiddelbart så jeg har selvsagt googlet for harde livet. Det jeg finner er at det normalt tar alt fra seks måneder til tolv måneder.

Selv om han blir 38 i mai er han i klar i talen. Dette er ikke slutten.

– Jeg visste du ville spørre om dette. Planen ligger fortsatt på at jeg skal spille til jeg er over 40. Jeg skal tilbake på isen, sier han innbitt.

Samtidig skjønner han realitetene. Ishockey er også business. Å få en ny kontrakt i Europa, med et OK lag, er vanskelig nok i hans alder. Legger du på skaden gjør det ingenting lettere for en mann som ikke har europeisk pass og tar opp en kvoteplass.

– Det plager meg nesten mer enn skaden for jeg SKAL fortsette med hockey.

Samtidig har han bestemt seg for å tenke positivt. Han er takknemlig for at dette er den første store skaden i karrieren. Han velger også å leve i håpet om at MR-bildene ikke viser hele sannheten og at han kan bli raskere frisk enn tidsaspektet han søkte seg fram til.

– Det skremmer meg at jeg ikke skal få trene i sommer.

Mauldin har alt bedt Oilers-ledelsen om lov til å være igjen i Stavanger for å gjøre sin rehabilitering. Han vil være en del av laget og får plass på benken for å hjelpe trenerteamet i sluttspillet.

Sportsdirektør Pål Higson kan ikke hente inn noen erstatter for Mauldin ettersom overgangsvinduet er lukket. I hockey er det ikke slik som det er i fotballen. Der kan man eventuelt spe på med spillere som er uten arbeid i en slik situasjon.

– Å miste Mauldin er et stort tap for oss. Om han ikke var den aller beste i sluttspillet i fjor var han i alle fall i nærheten av det. Erfaringen hans hadde vært viktig. Skader er en del av gamet. Det er mest av alt kjempetrist for Greg, men også synd for oss, sier Higson.

LES OGSÅ: Disse rekordene kan Oilers ta i avslutningen

Talentet må operere

Stortalentet Thomas Berg-Paulsen har også fått nedslående nyheter. Han må operere menisken.

– Jeg skal under kniven neste uke. Hvis de ikke må gjøre så mye inni der kan det bli bra på et par uker. Da som jeg kanskje rekke semifinalen. Hvis ikke er sesongen over for meg også, sier Berg-Paulsen til RA.

Mer fra Dagsavisen