Sport

Seriens toppscorer ga blaffen i Solas tidsfrist

Malin Holta (27) er fort tapt for Sola. Rema 1000-ligaens toppscorer har ikke overholdt tidsfristen klubben satte for å skrive ny kontrakt og har ingen intensjoner om å gi noe svar enda.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter oppgjøret mot Rælingen søndag kveld sa daglig leder John Harald Kåsen følgende om situasjonen rundt stjernespilleren og målmaskinen:

– Hun hadde i utgangspunktet frist til 31. desember med å signere. Nå må vi summe oss litt å finne ut hva vi gjør. Vi må ha et svar av henne.

Det svaret kan han nok se langt etter. Foreløpig.

– Sola har vært veldig på og ønsker å være tidlig ferdige med arbeidet rundt spillerforlengelser. Det er rett at de ga meg frist med å signere ny kontrakt ut desember, men jeg har ikke tenkt å bestemme meg ennå, sier Holta selv til RA.

LES OGSÅ: Redusert Sola fikk kjørt seg overraskende mye mot bunnlag

Ser mot utlandet

De fleste andre toneangivende spillerne i sesongens store overraskelseslag har kontrakter – eller har forlenget disse. Nylig signerte Kristina Sirum Novak og forsvarssjef Martha Barka nye avtaler.

Holta, som har ligget i toppen av toppscorerlistene i Norge siden hun kom hjem fra et proffopphold i Frankrike, begynner å bli lysten på nye eventyr.

Så er det heller ingen tvil om at backen, som har spisskompetanse offensivt, er svært attraktiv. Det er hun både for utenlandske klubber – og kanskje også for de aller beste norske som Vipers og Storhamar.

– Nå skal jeg ta tiden litt til hjelp og se på muligheter. Så vet jeg ikke hva det vil si for Sola. De må gjerne gå videre med andre spillere om det vil det i stedet, sier Holta.

– Er det rett å anta at du egentlig ønsker deg til utlandet igjen nå?

– Det ligger litt der ja. Så spørs det hva som frister og hva som kommer på bordet. Jeg har lenge vært klar på at jeg er åpen for en ny tur ut, sier Holta.

– Hva med Vipers og Storhamar?

– Skulle det komme interesse derfra er det selvsagt noe jeg vil vurdere, men utlandet frister nok aller mest.

Stresser ikke

Tidligere har hun latt seg stresse ved valg av klubb.

– Denne gangen har jeg bestemt meg for å være veldig avslappet og det er ganske deilig. Du får jo litt press fra klubber, men denne gangen skal jeg velge det som er rett.

– Er det klubber på banen allerede her?

– Jeg har noe interesse på hånden, men ingenting konkret, sier Holta – som også får agenthjelp til dette.

– Det må du nesten ha i forhold til klubber i utlandet,

Holta har denne sesongen banket inn 81 seriemål på elleve kamper. Det er suverent mest i ligaen. Hun har også det høyeste scoringssnittet per kamp i serien på 7,4 – delt med Tertnes tidligere landslagsspiller Linn Gossé.

Ser en litt bak tallene er det også viktig å huske på at de beste hos Storhamar og Vipers langt ifra spiller like mye i den hjemlige serien som Holta. Her blir ofte Mesterliga-spill prioritert.

Mer fra Dagsavisen