Sport

Serieåpning for Sola: – Tøf­fes­te opp­ga­ven i år

Sola får en vanskelig kamp. Likevel finner ikke Sola-trener Steffen Stormo Stegavik det vanskelig å motivere spillerne.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sola Hånd­ball se­rie­star­ter lørdag mot Vi­pers. Det er kan­skje se­son­gens tøf­fes­te kamp, i før­s­te se­rie­run­de.

Et­ter et halvt år uten kamp er det om­si­der klart for eli­te­hånd­ball igjen i Åsen­hal­len. Lagets nye tre­ner, Steffen Stor­mo Ste­ga­vik, sy­nes ikke det har vært van­ske­lig å mo­ti­ve­re spil­ler­ne inn mot kam­pen. Det til tross for at Vi­pers, som har vært su­ve­re­ne de siste åre­ne, står på mot­satt halv­del.

– Spil­ler­ne har ikke spilt en of­fi­si­ell kamp, så det går av seg selv. De fles­te blir nok litt over­tent med at det er før­s­te kamp, så vi må nes­ten ten­ke litt mot­satt. Få ut litt spen­ning, det er bare en van­lig kamp selv om det er Vi­pers som står på and­re si­den. Vi skal inn der og kose oss. En­de­lig får vi spille hånd­ball igjen, sier Sola-tre­ne­ren til RA.

LES OGSÅ: Sola-debutant klar til seriestart

Han kjen­ner selv ikke så mye på premierener­ve­ne. Det me­ner han var ver­re før den før­s­te tre­nings­kam­pen. Den of­fi­si­el­le tre­ner­de­bu­ten for Sola er mot et av ver­dens beste lag.

– Det er den tøf­fes­te opp­ga­ven i år. På pa­pi­ret ak­ku­rat nå er det et av ver­dens beste lag vi mø­ter. Jeg tror de kom­mer til å gjø­re det bra i Cham­pi­ons League, hvis de får spille der. Spil­ler­ne våre får tes­tet seg, og se hva som kre­ves for å være helt i top­pen, sier Stor­mo Ste­ga­vik om kampen.

LES OGSÅ: Herrem om landslagsambisjonene

Nå ønsker han å se at laget ut­vik­ler seg fra opp­kjø­rin­gen.

– Jeg har lyst å se at vi tar steg fra tre­nings­kam­pe­ne med an­greps­spil­let. Det er vik­tig at vi får av­slut­tet an­greps­spil­let og ikke gjør tek­nis­ke feil, for vi vet at de er gode i an­komst­fa­sen.

Kampen spilles lørdag klokken 18.15 i Åsenhallen.

LES OGSÅ: Vil se grisespill i Åsenhallen

Mer fra Dagsavisen