Ser for seg Braut Haaland i Liverpool

Erling Braut Haaland er koblet til Real Madrid, men den italienske trenerprofilen Fabio Capello mener den brennhete norske 19-åringen er ideell for Liverpool.

Følg RA Sporten på Facebook!

Lørdag var Haaland førstemann på scoringslista da tysk Bundesliga ble restartet etter koronapausen. Ved siden av 1-0-målet bidro han også med en målgivende pasning i 4-0-seieren over Schalke.

Etter kampen var rogalendingen på alles lepper og preget overskriftene. Et intervju der Dortmund-måltyven formulerte seg svært ordknapt bidro også til det.

LES OGSÅ: Nå får ikke Veton bli pepet ut av 16.000 tilskuere

Real Madrid har hyppig vært nevnt som Haaland-beiler som følge av nordmannens eventyrlige suksess i tysk fotball, og søndag kveld uttalte den spanske storklubbens tidligere trener Fabio Capello seg om Haaland til Sky Sports Italia.

Capello mener at Haaland har kvaliteter som passer vel så godt i Premier League som i spansk fotball og pekte ifølge Daily Mail ut Liverpool som en «ideell» klubb for rogalendingen.

LES OGSÅ: Juvelen dropper utlandet og blir i Viking

Perfekt kombinasjon med Klopp

Trenerveteranen utdypet synspunktet sitt ved å henvise til Haalands fysikk, fart og direkte spillestil. Disse kvalitetene i spann med Liverpool-manager Jürgen Klopps trenerferdigheter vil etter hans mening være en perfekt kombinasjon.

Capello har selv ikke vært klubbmanager i England, men ledet det engelske landslaget fra 2008 til 2012. I Real Madrid var han trener i to perioder.

LES OGSÅ: 25 Viking-importer du helst vil glemme

At den spanske storklubben følger Haaland og Dortmund er ingen stor hemmelighet. Til avisen Bild bekrefter Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke at han etter lørdagens kamp mottok gratulasjonsmeldinger fra blant andre Real Madrids mektige klubbpresident Florentino Pérez.

– Gratulasjoner kom fra alle kanter, fra Florentino Pérez til Jürgen Klopp. Pérez skrev til og med at han var strålende fornøyd med prestasjonen til et flott lag, sier Watzke.

LES OGSÅ: Viking setter gigantprosjekt på vent

Haaland i «MHH»?

I spanske medier har det også florert av Haaland-stoff i kjølvannet av lørdagens «Bundesliga-comeback». Mandag plasserer sportsavisen AS Haaland i det som kan bli framtidens nye angrepstrio i Real Madrid – døpt «MHH».

Den spanske hovedstadsklubben har i flere tiår profilert seg på sin spissrekke. Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Cristiano ble blant annet kjent som «BBC». Nå skal det ifølge AS være ønskelig å danne «MHH», bestående av Kylian Mbappé, Erling Braut Haaland og Eden Hazard.

Real-president Perez må samtidig grave dypt i lommeboka for å kjøpe fri Haaland og Mbappé fra henholdsvis Dortmund og Paris Saint-Germain.

LES OGSÅ: Går på dugnad der de ikke får være