Selv motstanderne hyller Oilers-trollmannen

David Morley (29) er helt ustoppelig om dagen. Lørdag scoret han hat-trick da Oilers slo Sparta. Etterpå pekte selv motspillerne på ham som den store forskjellen på Oilers og de andre lagene.

Den lille kanadiske poengmaskinen står nå med vanvittige 29 poeng på 15 kamper i Get-ligaen.

12 av poengene er mål etter hat-tricket mot Sparta. Kun hans gamle våpendrager Stephane Vigier (13) hos Lillehammer har scoret flere.

Trylleriene hans har også gitt Oilers en luke på elleve poeng ned til Storhamar med en kamp mindre spilt.

Mathias Trettenes sa det enkelt til RA tidligere i uken;

Det er større sjanse for at han scorer enn at han ikke gjør det når han får pucken om dagen.

X-faktoren

Også hos lørdagens motstander Sparta var det lovord å høste. Tidligere Oilers-spiller Anders Tangen Henriksen er klar på hva som er grunnen til at Oilers igjen vant og har luke i tabelltoppen.

Oilers har spillerne med X-faktoren de andre lagene ikke har. Som David Morley og Nolan Zajac i dag. Morley er klar poengkonge i ligaen per nå. Det forteller mye, sier Tangen Henriksen.

Selv var Morley meget godt fornøyd med tre nye poeng.

Lørdagens oppgjør var ikke av den lette sorten. Sparta hadde vunnet åtte av sine siste ni kamper og tok i mot Oilers til gratiskamp i et nesten fullsatt Sparta Amfi.

I den første perioden var det jevnt, men hjemmelaget tok ledelsen ved Christoffer Karlsen. Så gasset Oilers på i den andre og den tredje. Duoen Morley/Zajac herjet - før Sparta skapte spenning med en sugende sluttspurt.

Vi var ikke veldig gode i første periode. Det var vi i den andre og i den tredje fram til 4-1. Så roet vi litt for mye ned, sier Morley.

Spennende avslutning

Det resulterte i at Oilers fikk to på trynet. Med 4-3-ledelse var det stor spenning. På slutten måtte laget også ri av spill seks mot fire etter at Daniel Bøen Rokseth fikk to minutter.

Vi var veldig gode i undertall på slutten. Patrick Ulriksen var et beist! Vi fortsetter med å ta tre poeng. Dette laget finner alltid måter å vinne på.

Dere har nesten rotet bort store ledelser både her og mot Grüner nå. Grunn til bekymring?

Det er rett at vi har roet litt for mye ned i noen kamper. Så har vi ikke gjort det i andre. Det fine er at vi skjønner alvoret og evner å stramme til når det skjer, sier Morley.

Han peker på at de gjerne vil cruise inn seirer.

Men slik er ikke verden. Det er et annet lag på isen også, minner han om.

Scoret på tennis

Hva med din egen innsats? Tre mål må smake bra?

Det var deilig! Fantastiske pasninger fra Nola Zajac. Vi har så mye talent i denne stallen at det for meg bare handler om å bli åpen.

Målet du scoret på tennis var ikke ferdigscoret?

Nei, det var kanskje ikke det, sier dagens mann - og ler godt.

For 4-1-målet var kunstverk. Da var pucken et godt stykke oppe i luften da trollmannen Morley sendte den i målet til Jonas Lillegrend.

Oilers har nå en saftig luke i tabelltoppen når serien tar landslagspause.

Tidligere Oilers-helt Anders Tangen Henriksen er imponert av årets utgave, men vil ikke helt si at toget er gått allerede.

Idrett er ferskvare. Ingen kommer til å gi Oilers dette gullet. Sesongen er ikke en gang halvspilt. Mye hockey gjenstår, minner han om.

Ishockey, Get-ligaen
Sparta – Oilers 3-4 (1-0, 0-2, 2-2)
Sparta Amfi, 3200 tilskuere
Mål:1. periode: 1-0 (15.02) Christoffer Karlsen (Martin Grönberg, Victor Öhman).
2. periode: 1-1 (24.02) David Morley (Nolan Zajac, Dan Kissel), 1-2 (37.26) Morley (Zajac, Mathias Trettenes).
3. periode: 1-3 (44.08) Morley (Zajac, Trettenes), 1-4 (44.29) Daniel Bøen Rokseth (Markus Søberg, Dennis Sveum), 2-4 (52.24) Grönberg (Karlsen), 3-4 (55.35) Niklas Roest (Emil Lilleberg, Anders Henriksen).
Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Stavanger 6 x 2 min.
Skudd: 28-32