Sport

Scoret sitt første: – Dette gir selvtillit

Blant mange unggutter som fikk sjansen i årets første Viking-kamp var nok Harald Nilsen Tangen (19) den som smilte aller bredest etter 3-1 mot Swarovski Tirol.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

Lysluggen hadde en noe frustrerende sesong i fjor. Stortalentet var blant annet lånt ut til Tromsdalen, uten at det ble noen stor suksess. Men onsdag kom det aller første målet for Vikings A-lag. Tangen Nilsen, som spilte høyre ving, ble stukket gjennom og sendte ballen mellom beina på keeper.

– Det er alltid kjekt med mål. Dette gir selvtillit. Så er det slik at om du scorer ett så kommer det ofte flere, sier han til RA.

– Hva er planen i år? Nytt utlån? Slåss for spilletid på A-laget her?

– Nå er den å prøve å få spilletid her. Så får vi se.

Tangen Nilsen er klar på at han spiller hvor som helst om han får prøve seg. Spiller han som onsdag er det muligheter for det.

LES OGSÅ: Slik var Viking-Tirol

Ros fra Berntsen

Kritikken mot stortalentet har ofte vært at sluttproduktet foreløpig har manglet litt. I alle fall målene. Målgivende har det blitt noen av. Nå er i det minste målkontoen åpnet.

Trener Bjarne Berntsen var også fornøyd.

- Jeg ser absolutt for meg at Harald kan slå seg inn, men han må ta de fysiske utfordringene. Ferdigheten har han nemlig. I dag var han god i presset, scoret, var nære målgivende og plasserte seg bra, sier treneren.

Stortalentet (16) debuterte

Viking stilte med to forskjellige lag mot Tirol og en som fikk sin aller første kamp for Vikings A-lag var Sondre Auklend (16). Supertalentet var klar i talen etterpå.

– Det var utrolig gøy å få den kampen. Det er noe jeg har sett fram til en stund. Så kunne det gått bedre. Dette var ikke min beste kamp for å si det slik, sier han til RA.

Bjarne Berntsen er klar på at han skal matches forsiktig. Han får neppe spille mot sterke LASK lørdag.

En annen ung debutant var Henrik Heggheim. Han fikk det som på papiret var ekstrem motstand i den 202 centimeter høye targetspissen Stefan Maierhofer (37), men klarte seg veldig bra med Viljar Vevatne etter pause.

Bell fornøyd

En litt mer rutinert debutant onsdag var Joe Bell.

Landslagsmannen til New Zealand var solid i omgangen han fikk som indreløper.

– Joe var bra i den posisjonen. Han jobber hardt, vil ha ball og slo smarte pasninger framover. Det ble sjanser av det, sier Bjarne Berntsen.

Selv erkjenner Bell at indreløper er uvant.

– Samtidig var det godt å komme i gang. Det er viktig å få en kamp på en tur som dette. For min del handler fotball om kjemi og den får jeg bygget med å spille kamper som dette med de andre.

Spesielt i den første omgangen mot Tirol var Viking solide onsdag. Da gikk de rett i strupen på bunnlaget fra Bundesliga. At det kun sto 2-1 til pause sa lite om kampen. Etter hvilen var kampen mer rotete, men Viking vant den likevel med 1-0.

Seieren totalt sett var fullt fortjent.

Kampfakta:
Viking-Swarovski Tirol 3-1 (2-1)
La Manga, rundt 50 tilskuere
Mål: 1–0 Zymer Bytyqi (30), 2–0 Harald Nilsen Tangen (36), 2–1 Benjamin Pranter (42), 3–1 Sondre Bjørshol (90).
Vikings lag før pause (4-3-3):
Erik Arnebrott – Herman haugen, Fredrik Torsteinbø, Rolf Daniel Vikstøl, William Husebø – Ylldren Ibrahimaj, Kristoffer Løkberg, Joe Bell – Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Harald Nilsen Tangen.
Vikings lag etter pause (4-3-3):
Erik Arnebrott – Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Adrian Pereira – Sebastian Sebulonsen, Lars Erik Sødal, Johnny Furdal – Sondre Auklend, Even Østensen, Jefferson de Souza.
Gule kort: Even Østensen, Ylldren Ibrahimaj og Stefan Hager.

Mer fra Dagsavisen