Scorer alltid mot onkel Bjarne – ble historisk

Under åpningskampen av Øster Hus Arena skrev Sandnes Ulfs Adrian Berntsen seg inn i historiebøkene.

Sandnes Ulfs Adrian Berntsen scoret det første målet på Øster Hus Arena. Skuddet i 16-meteren med venstrefoten blir målet som for alltid vil bli husket. Det skjedde foran tomme tribuner i åpningskampen mot Viking.

– Jeg tenkte ikke så mye over det, men nå i ettertid er det kjekt, sier Berntsen til RA.

Viking scoret deretter tre mål, og vant treningskampen 3-1.

Tradisjonen tro

I møte med sin onkel, Viking-trener Bjarne Berntsen, har det blitt en tradisjon at 21-åringen scorer.

– Han scorer alltid mot oss! Første kampen min tilbake i Viking scoret han etter halvannet minutt. I dag var han høflig og ventet lenge. Det er kjekt at han viser seg fram, sier Bjarne Berntsen om nevøen.

Ulf-trener Steffen Landro synes det var kjekt at det ble en av de lokale spillerne som fikk den historiske scoringen.

– Det var gledelig at det var en lokal spiller som fikk det første målet. Alle unner Adrian det målet, sier Landro.

Den store forskjellen

Målscoreren selv følte forskjellen på lagene ble tydeligere utover i kampen. Viking har fått lov å drive med kontakttrening i en lengre periode enn Sandnes Ulf.

– I perioder var vi veldig bra. Vi ble litt lave i første omgang. I andre omgang klarer vi å holde mer i ballen. Vi ble litt slitne utover i kampen. Da viste det at vi kun har trent med kontakt i kort tid, sier Adrian Berntsen.

Viking-treneren er enig i nevøens uttalelser.

– Det var kjekt å vinne. Det er alltid kjekt å komme tilbake etter 1-0. Utover i andre omgang viste vi at vi har kommet lengre i forberedelsene, slår Berntsen fast.

Sandnes Ulf-Viking 1-3 (1-1)

Øster Hus Arena, null tilskuere.

Mål: 1. omgang: 1-0 (34 min) Adrian Berntsen, 1-1 (40 min) Ylldren Ibrahimaj.

2. omgang: 1-2 (72 min) Sebastian Sebulonsen, 1-3 (80 min) Sebastian Sebulonsen.

Gult kort: Sander Ringberg, André Sødlund, Sandnes Ulf. Viljar Vevatne, Viking.