Scholes kritiserer United etter at Haaland glapp

Manchester United-legenden Paul Scholes gir gamleklubben det glatte lag etter at Erling Braut Haaland signerte for Dortmund istedenfor rødtrøyene i vinter.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det norske stortalentet var lenge koblet til en rekke storklubber. Spesielt Manchester United, Dortmund og RB Leipzig skal ha vært hete kandidater, men valget falt til slutt på gultrøyene fra Vest-Tyskland for den daværende Salzburg-spilleren.

Paul Scholes, som spilte 718 kamper for Manchester United, mener gamleklubben og manager Ole Gunnar Solskjær burde gjort mer for å sikre seg 19-åringen som Solskjær trente i Molde.

– Da tysk fotball startet igjen, og jeg så ham ordentlig, tenkte jeg «hvorfor betalte ikke Manchester United bare hva noen ønsket for ham? Han ser så god ut, er fremdeles ung og er en typisk målscorer», sier Scholes til Daily Mail.

LES OGSÅ: Gladnyheter for Braut Haaland

Verdt milliardbeløp

United-legendens skryt til Haaland er ikke over med det.

– Han er også kjapp, han har skikkelig tempo. Han er en stor gutt, er til stede og scorer mål. Det er uvurderlig, fortsetter 45-åringen.

Haaland har hatt en forrykende start på Dortmund-karrieren sin, noe som har medført at markedsverdien har skutt i været.

Ifølge CIES Football Observatory skal spissen nå være verdt rundt 1,14 milliarder kroner.

– Han blir kanskje tilgjengelig en eller annen gang, men United må betale store, store penger for ham. Men hva så? Han er ekte vare, sier Scholes.

LES OGSÅ: "Battys" blytunge vår: - Noen dager burde jeg nok bare gått hjem

Bøttet inn mål

Etter totalt 18 kamper for Dortmund står 19-åringen oppført med 16 nettkjenninger. Sesongen endte med sølv i Bundesliga, men han kunne juble for å ha blitt seriemester med gamleklubben Salzburg etter en forrykkende høstsesong med totalt 28 mål på 22 kamper.

Ifølge tyske aviser hadde Haaland en utkjøpsklausul på litt over 200 millioner kroner da han ble hentet fra Salzburg.

Spissens far Alfie Haaland har en fortid i Manchester City og Leeds, som er rivaler til Manchester United.

LES OGSÅ: Haugen lånes ut til OBOS-klubb