Sandnes Ulf

Ny drømmescoring: – Endelig er fotball kjekt igjen

Det er lenge siden Sandnes Ulfs nye toppscorer har hatt den følelsen han har i kroppen om dagen. Mot Ranheim leverte han nok en scoring i øverste klasse. Nå er det endelig gøy igjen for Bryne-gutten.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nok en gang var Magnus Retsius Grødem toneangivende for Sandnes Ulf. Denne gangen satt han kveldens første scoring på nydelig vis mot Ranheim.

– Akkurat nå nyter jeg bare livet. Endelig er fotball kjekt igjen. Den følelsen er det lenge siden jeg har hatt i kroppen. Så lenge jeg fortsetter å levere ser jeg ingen grunn til at jeg ikke skal spille. Jeg takker for tilliten, sier Retsius Grødem til RA etter kampen.

Selve scoringen var i ypperste klasse. Mot slutten av første omgang fikk Grødem ballen på kanten av sekstenmeteren og skrudde ballen like greit i krysset.

– Det var deilig å lime det skuddet i krysset i dag. Jeg hadde mange muligheter, og jeg syns selv at jeg burde hatt bedre uttelling, sier Grødem.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Spiller for målpoengene

Bryne-gutten har utviklet seg til å bli en av Landros viktigste spillere. Han står med fem scoringer og en målgivende etter syv kamper. Han vet godt hvordan det er når det ikke går fullt så bra.

– Jeg holder på med fotball for å få målpoeng og spille på et lag som vinner. Fotball er veldig enten-eller. Når man spiller på et lag som vinner er det verdens kjekkeste jobb. Med en gang man havner utenfor laget føler man seg ikke en del av det. Da er det verdens værste jobb, sier toppscoreren.

Matchvinner Eriksen

Etter at Ranheim utlignet til 1-1 så det mørkt ut med tanke på seier for Sandnes Ulf. Men minutter før slutt sendte Kent Håvard Eriksen Ulf-supporterne til himmels igjen.

– Det er alltid kjekt å score mål. Treneren har vært tålmodig med meg, selv om jeg ikke har hatt store sjanser til nå, sier Eriksen.

Etter scoringen gjorde Landro som han pleier å gjøre når laget hans leder i sluttminuttene. Han byttet inn flere forsvarspillere og parkerte bussen.

– Vi trener mye på å være kontrollerte og tålmodige bakerst. Mot slutten av kampene spiller vi på resultat, da kommer det godt med, sier matchvinneren.

Ett poeng opp til direkte opprykk

Med matchvinnerscoringen til Kent Håvard Eriksen sendte han Sandnes Ulf opp på tredjeplass på tabellen. De ligger kun ett poeng bak mandagens motstander Ranheim.

– Vi har spilt mot de to sterkeste lagene på hjemmebane nå. Vi har fått en perfekt start med ti poeng på de første fire hjemmekampene. Det er mer en godkjent åpning av stadion, sier Sandnes Ulf-trener Steffen Landro.

Han mener at laget er inne i en prosess som de tar store steg i. Rent poengmessig lukter det kamp om opprykk av fangsten laget har hatt så langt.

– Fortsetter vi slik ligger vi an til 60 poeng, men jeg blir overrasket om vi ender opp med så mange poeng, sier Landro.

Kampfakta

Sandnes - Ranheim 2-1

Tilskuere: 200

Mål: 1-0 Magnus Grødem (39), 1-1 Martin Lundal (70), 2-1 Kent Håvard Eriksen (85).

Mer fra Dagsavisen