Sandnes Ulf

Kun 200 får komme: – Ekstremt kjipt

I kveld spilles sesongens største hjemmekamp i Sandnes. Lillestrøm gjester et Østerhus Arena som trolig ville vært stappfullt. Pandemien stopper festen.

Følg RA Sporten på

Dette var sesongen hvor engasjementet rundt Sandnes Ulf skulle blomstre igjen. Med splitter ny stadion og ny trener, har klubben invitert til en sesonglang fest for gaukene.

Bedre enn ingen

Koronapandemien har satt en stopper for fullsatte tribuner, når Lillestrøm kommer til storkamp i kveld.

– Det er utrolig kjipt at det ikke får komme mer enn 200 tilskuere. Jeg skal ikke lyve om det. Spesielt når du får de store lagene her hjemme. Da er alt lagt til rette for full brakke og kjempestemning, sier Magnus Retsius Grødem.

Midtbanespilleren ser likevel et lysglimt med at det i så måte ikke vil være helt folketomt.

– Når det er sagt er det ekstremt mye bedre med 200 tilskuere enn null. Det merket vi godt i kampen mot Øygarden. Du får i det minste den kampfølelsen, og ikke bare at det er en kjedelig treningskamp. Men vi skulle helst hatt full brakke, sier Grødem.

– Det er ikke noe jeg har tenkt veldig mye på, men det kan jo gå ut over hjemmebanefordelen, sier Grødem.

Trener Landro vet konsekvensene av at det bare er 200 heldige tilskuere som får heie fram laget. Samtidig understreker han at det er likt for alle.

LES OGSÅ: Grødem dyttet bort lagkameraten og scoret

Taper stor fordel

– Jeg er sikker på at det hadde vært smekkfullt her. Det skulle vært 6500 tilskuere, og vi hadde fått en hjelpende hånd med den tolvte mann. Vi taper potensielt den største fordelen vi kunne hatt. Vi kunne fått ekstremt mye energi av å spille foran et engasjert publikum, men slik er det blitt nå. Det er likt for alle.

Landro gleder seg til tiden hvor arenaene igjen kan fylles.

– Vi klarer ikke nesten ikke vente med å få åpnet for fullt, slik at folket kan få oppleve Norges fineste stadion, sier Steffen Landro.

LES KOMMENTAR: Opprykksfesten utsettes trolig for Sandnes Ulf

Forventer mer av  Retsius Grødem

Magnus Retsius Grødem kom til Sandnes med høye forventninger. Det samme har trener Landro.

– Det har vært deilig å komme hjem igjen. Jeg har fått den tryggheten jeg trengte. Her får jeg spille i et system jeg liker, og jeg visste at jeg ville få mye spilletid, sier 21-åringen.

– Nå har jeg bygget opp selvtillit i starten på sesongen, og får være en playmaker i større grad enn tidligere, sier Retsius Grødem.

En nøkkelspiller

Steffen Landro er tydelig på at Grødem kommer til å spille en nøkkelrolle i kampen om opprykk. Han har allerede scoret to mål på to kamper. Men for at 21-åringen skal få ut potensialet sitt, må han flere hakk opp.

– Magnus har vært som forventet. De kampene han har spilt til nå har vært brukbare, men jeg forventer mye mer, sier Landro – som varsler at han har et gir til inne.

LES OGSÅ: Ulf har hentet ny spiller

Mer fra Dagsavisen