Sandnes Ulf

Falch holdt Sandnes Ulf inne i kampen - så avgjorde Eriksen på overtid

Kampen mellom Sandnes Ulf og Sogndal så ut til å gå mot uavgjort, men helt på tampen av kampen ville en spiss med nese for mål det annerledes.

Følg RA Sporten på

– Det blir ekstra følelser når ting klaffer, sier en fornøyd Kent Håvard Eriksen til RA etter å ha slått Sogndal 2-1.

For slik kampen utviklet seg så det ikke ut som det skulle bli noen vinner på Øster Hus Arena søndag kveld.

Etter en strålende førsteomgang hvor Mads Berg Sande scoret et utsøkt mål som gikk rett i krysset, ledet Sandnes Ulf 1-0 mot et av Obos-ligaens topplag - Sogndal.

– Jeg syns vi var fantastisk gode i første omgang, men i andreomgang syns jeg Sogndal var bedre enn oss i nesten alt, sier Sandnes Ulf-trener Steffen Landro til RA.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Snudde kampen

Etter hvilen gikk bortelaget rett i strupen på de lyseblå. Etter 49 minutter utlignet Alioune Ndour til 1-1, og bare minutter senere fikk Sogndal muligheten fra straffemerket.

Straffen var godt plassert nede i høyre hjørnet for Aslak Falch, men sisteskansen reddet mesterlig og holdt gaukene inne i kampen.

– Det er dette vi lever for. Å kunne avgjøre i den enden av banen er et privilegium vi keepere har, sier Falch til RA.

LES OGSÅ: Steffen Landro: – Det har blitt en uvane

Keeperhelten

28-åringen høstet ros fra flere hold etter kampen.

– Hadde det ikke vært for Falchs prestasjon i dag hadde vi ikke vunnet kampen. Jeg sa det før straffen at denne tar Aslak og heldigvis fikk jeg rett, sier Eriksen om lagets keeper.

Også Steffen Landro understrekte viktigheten av redningen.

– Strafferedningen hans i dag var nok forskjellen på tre poeng og ikke. Jeg tror ikke vi hadde vunnet om han ikke hadde reddet den, sier Sandnes Ulf-treneren.

Overtidsscoringen

Helt på slutten av kampen, på stillingen 1-1 ble det slått i bakrom som Kent Håvard Eriksen jaktet. Sogndal-midtstopper, Igoh, trodde han har full kontroll på situasjonen og headet tilbake til keeper.

Det leste selvsagt måltyven Eriksen som snappet opp ballen og satt den mellom beina på Fij.

– Jeg pleier alltid å jakte de ballene, og jeg ser at han kan finne på å nikke den tilbake til keeper. Det er litt av de spissfibrene man har og det var veldig godt å se den gå i mål.

Nå ligger Sandnes Ulf to poeng unna sjetteplassen som gir opprykkskvalik.

– Tre poeng i dag var avgjørende for vår del med tanke på å henge med i kampen om kvalik. Vi satt et enormt press på oss før denne uken. Nå har den begynt perfekt, men allerede onsdag kommer Stjørdals-Blink hit. Det blir nok en like stor kamp som i dag, og vi gleder oss vanvittig mye, sier Steffen Landro.

Kampfakta

Fotball 1. divisjon menn søndag, 26. runde:

Sandnes Ulf – Sogndal 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Mads Berg Sande (17), 1-1 Alioune Ndour (49), 2-1 Kent Håvard Eriksen (90).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Chris Sleveland, Sandnes Ulf, Tomas Kristoffersen, Sivert Mannsverk, Tomas Olai Totland, Daniel Eid, Kristoffer Hoven, Sogndal.

Lagene:

Sandnes Ulf (3-2-2-2-1): Aslak Falch – Tord Salte, Espen Berger, Adnan Hadzic – Christian Landu Landu, Sander Finjord Ringberg – Chris Sleveland, Mads Berg Sande – Jostein Ekeland (André Sødlund fra 46.), Magnus Grødem – Kent Håvard Eriksen.

Sogndal (3-2-2-3): Renze Fij – Axel Kryger, Igoh Ogbu, Martin Ove Roseth – Daniel Eid, Tomas Olai Totland – Sivert Mannsverk, Tomas Kristoffersen (Kristoffer Hoven fra 46.) – Alioune Ndour (Anders Nord fra 80.), Endre Kupen (Peter Godly Michael fra 70.), Mathias Blårud.

Mer fra Dagsavisen