Tom Rune Espedal og Ulf gikk i pluss første halvår av 2017. FOTO: FRODE OLSEN

Sandnes Ulf permitterer åtte – vurderer å permittere spillerne

– Klubben må gjøre grep for å sikre videre drift også etter denne krisen, mener daglig leder Tom Rune Espedal.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sandnes Ulf Toppfotball vil med effekt fra torsdag 19. mars, permittere åtte personer (årsverk) i administrasjon og utviklingsavdelingen til Sandnes Ulf Toppfotball.

Det skriver klubben på sin nettside tirsdag.

LES OGSÅ: Så fort vil spillerne tape formen med fotballpause

«På få dager har det skjedd en dramatisk endring i forutsetningene for å kunne drive idrettslag og å ha en toppfotballsatsning. Alle landets idrettslag og klubber tar sin del av samfunnsansvaret.

Sammen med Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har vi blitt enige om at våre spillere og medlemmer tidligst kan samles for organisert trening tidligst 1. april. 

Med dagens situasjon, som stadig eskalerer, er det også sjanser for at denne perioden vil bli lengre en forutsett», skriver klubben.

– Ingen vei utenom

– Nå må alle dra i samme retning. Det er dessverre ingen vei utenom permittering. Klubben må gjøre grep for å sikre videre drift også etter denne krisen, mener daglig leder Tom Rune Espedal.

LES OGSÅ: Slik planlegger Viking-sjefen for de forskjellige scenarioene

Espedal forteller videre at klubben har jobbet med ulike tiltak siden onsdag forrige uke.

– Og når vi nå har kommet til dette punktet, har vi snudd hver stein. Vi har i dag gått til det steget og måtte sende permitteringsvarsel til åtte personer i organisasjonen. Permitteringsvarsel er sendt til klubbens administrasjon, kommersiell avdeling og utviklingsavdelingen. Dette er ikke en enkel beslutning, men tvingende nødvendig for å sikre driften. Vi vet alle dette er midlertidig, og vi skal ha våre ansatte tilbake, sier Espedal. 

KOMMENTAR: At NM-sluttspillet i hockey ble avlyst er en helt korrekt avgjørelse. Samtidig vil Oilers rammes beinhardt.

Spillerne kan også permitteres

– Klubben er glad for tiltakene fra staten som sikrer full lønn i 20 dager for de ansatte, det gir trygghet i den usikre perioden vi akkurat er i. Vi holder tett dialog med NFF og Norsk toppfotball. Nå er vår bønn at regjeringen strekker ut en hjelpende hånd til idretten og frivilligheten. Vi håper derfor at det kommer nye tiltak fra staten som gjør at mindreinntekter blir kompensert til alle idrettslag som sliter i dagens situasjon.

Styret i Sandnes Ulf Toppfotball vil i løpet av kort tid ta en avgjørelse på om også spillere skal bli permittert.