Samuel Adegbenro til Norrköping

Rosenborg og Norrköping er enige om en overgang for Samuel Adegbenro (25). Dermed kan Viking stryke spilleren fra sin liste over interessante vinger.

Følg RA Sporten på Facebook!

ID: 17534914

Det bekrefter RBK onsdag. Det var VG som meldte om saken først.

Vingen kom til Rosenborg fra Viking for rundt 15 millioner kroner i 2017.

– Vi ønsker å takke Samuel for fine år i Rosenborg. Vi ønsker han lykke til videre i Sverige, sier sportslig leder Micke Dorsin til klubbens nettsted.

25-åringen var god i starten på sin periode i Trondheim, men har blitt mindre brukt etter hvert. Han fikk én kamp fra start under Åge Hareide.

Adegbenro scoret 16 mål på totalt 83 kamper for Rosenborg. Han ble seriemester med RBK i 2017 og 2018. I 2018 ble han også cupmester med klubben.

I Norrköping får han tidligere Brann-trener Rikard Norling som trener.

– Vi er kjempeglade for at vi har lyktes med å knytte til oss Samuel. Han har spilt på øverste nivå i Norge i lang tid, og han har prestert både nasjonalt og internasjonalt. Han er en offensiv spiller som vil gi oss ytterligere tyngde, sier Norling til Norrköpings hjemmeside.

RA skrev tirsdag at Adegbenro også var på Vikings liste over potensielle vinger for å erstatte Zymer Bytyqi. Nå kan de mørkeblå glemme en retur fra sin gamle helt i denne omgang.

(©NTB)