Sport

Samuel Adegbenro er på Vikings liste

Samuel Adegbenro (25) var en kjempehit i Stavanger før han dro til RBK. Nå kan han bli aktuell for en retur til Jåttåvågen.

Bilde 1 av 4
Følg RA Sporten på Facebook!

Etter det RA kjenner til står den nigerianske vingen på klubbens ønskeliste. Samtidig skal en del ting klaffe om den gamle publikumsfavoritten skal kunne hentes tilbake.

Spilleren skrev en avtale på fire og en halv sesong med trønderne da han ble solgt for nesten 15 millioner sommeren 2017. RBK ønsker garantert å få igjen noe av utleggene sine for en spiller under kontrakt – selv om han ikke har blitt salgsobjektet de håpet på innledningsvis.

Skal det kunne bli aktuelt må nok også Adegbenro solid ned i lønn i forhold til hva han har i dag.

LES OGSÅ: Egil Selvik klar for FK Haugesund

Bånd

Det som likevel kan tale for at dette kan bli mulig er at kan fortsatt har tettet bånd til Stavanger. Spilleren oppholder seg her nå og kona bor på Hundvåg med parets barn.

Verken daglig leder Eirik Bjørnø i Viking eller trener Morten Jensen ønsker å kommentere noe rundt interessen for Adegbenro.

Spillerens agent Atta Aneke svarte ikke på RAs henvendelse tirsdag.

Viking skal også ha Torgil Gjertsen (28) på sin liste over potensielle forsterkninger. Kantspilleren, som også før har vært aktuell, er nå i polske Wisla Plock. Spilleren sal ønske seg bort fra klubben.

Gjertsen har tidligere spilt i Kristiansund og Ranheim.

Viking har også overfor Aftenbladet nylig erkjent at de jobber med et forsøk på å hente Zlatko Tripic hjem til sommeren. Den tidligere kapteinens kontrakt med Göztepe går ut til sommeren, men kan automatisk bli forlenget om han starter nok kamper.

LES OGSÅ: - Sykt at det er 14 måneder siden sist kamp i lokalfotballen

Sandberg vil til Viking

Det som er sikkert nå er at Viking jobber intenst med å sy sammen en stall til 2021-sesongen.

Tirsdag lå det ikke bud inne på noen, men Morten Jensen er klar på hvor klubben ser.

– Vi vil, som jeg har sagt før, erstatte Zymer Bytyqi og Ylldren Ibrahimaj. I tillegg ønsker vi oss en venstreback. Så får vi eventuelt se i andre posisjoner etterpå. Dette er prioritert, sier han til RA.

VG meldte mandag at Viking hadde fått bud avslått på Haugesunds Niklas Sandberg. Lura-gutten kan spille både indreløper og kant.

RA får opplyst fra flere kilder at 25-åringen har et meget sterkt ønske om å få til en overgang til barndommens favorittklubb – på tross av at hans avtale med FKH løper i to sesonger til.

Sandberg selv ønsker ikke å kommentere noe rundt situasjonen til RA.

Ingen i Viking vil heller kommentere noe rundt en potensiell overgang, men etter det RA kjenner til har Haugesund vært såpass avvisende til et salg at Viking har satt bremsene på i forhold til å komme med flere bud enn de klubben allerede har forsøkt.

Spillerens agent Imad El Hammichi har ikke svar på RAs henvendelser.

Det eneste konkrete som har skjedd så langt i Jåttåvågen så langt etter nyttår er at tredjekeeper Trym Ur har forlenget sin avtale med ett år – som varslet da Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen tok over som trenere.

LES OGSÅ: Lura-gutt kan være på vei til Viking

Mer fra Dagsavisen