Sport

Rystet Kaunismäki – Har aldri opplevd lignende

Med tre nye spillere som kan vente seg legebesøk i morgen er skadelisten til Oilers faktisk nå så lang at man snart må begynne på nytt ark.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med smått ufattelige 12 spillere ute med skade samtidig var det kanskje ikke så rart at seiersrekken til Oilers ble brutt i 3-1-tapet mot Storhamar tirsdag.

Assistenttrener Juha Kaunismäki kalte en spade for en spade etter kampen.

– Vi i trenerteamet hater egentlig å skylde på skader eller å snakke for mye om det. Samtidig jeg aldri opplevd noe lignende. 12 spillere ute med skader samtidig har jeg aldri hørt om før, sier han til RA.

– Dere hadde fort vunnet dette med fire rekker med seniorspillere?

– Ja. Det er jeg helt enig i. Nå har vi tre kamper igjen før jul. Det blir «grinding» i desember. Vi håper å få noen tilbake, men det er tynt. Heldigvis har vi Norges beste U21-lag. Vi skal klare det, sier han og fortsetter:

– Dette er bare så irriterende. Ta Markus Vikingstad for eksempel. Akkurat når han hadde funnet kjemien med Morley og Kissel – så fikk han også en vridning i ankelen, sukker «Kaunis».

LES OGSÅ: Slik var Storhamar-Oilers

Så slitne ut

For klubblegenden fikk se et Oilers som ville i CC Amfi. Laget tok ledelsen, men gikk sørgelig tomme ut over kampen. Det var kanskje ikke så rart gitt omstendighetene.

– Vi så slitne ut etterhvert. Storhamar hadde mer «bite». Så var det også revansjesugne. Samtidig skapte vi noen gode sjanser på 1-1, men vi fikk noen fryktelig enkle mål mot på slutten.

Avgjørelsen falt i realiteten da Nicolai Bryhnisveen tabbet seg ut og serverte en puck. Derfra og ut fant aldri Oilers energien til å jage nok til å komme inn i kampen igjen.

Foruten Vikingstad tegnet også Magnus Hoff og Tommy Kristiansen seg på den lange listen tirsdag. Begge spiste pucker så det knaset i henholdsvis kropp og arm. Dermed var det tre nye med isposer i garderoben etter kamp.

– Det er ikke den letteste jobben å være trener i Oilers nå. Vi må gjøre enormt med endringer, sier Kaunismäki.

Oilers mangler fra før av Andreas Klavestad, Chad Costello (i alle fall ute til over jul), Thomas Berg Paulsen, Ludvig Hoff, Jonas Wikstøl, Jonas Haughom, Chris Rumble, Andre Bjelland Strandborg og Rudolfs Balcers.

Kristiansen fikk svar på tiltale

Assisterende kaptein Tommy Kristiansen ble også herset litt med av Storhamars Martin Rønnild. Etter at han moppet DNB Arena med Rønnild i helgen, fyrte Kristiansen opp på mikrobloggen Twitter i forkant av denne kampen.

Rønnild svarte med å sette 3–1 og feiret selvsagt med en mopp.

– Det er alltid kjedelig å tape. Særlig på denne måten. Det er surt. Vi gir bort mål, sier Kristiansen.

Han skjønner godt Rønnilds feiring.

– Jeg hadde gjort det samme. Han hadde en god kamp. Så må vi våge å by på oss selv i hockeyen. Martin svarte på rett måte. Jeg unte han den når de først skulle sette 3-1, sier Kristiansen – som klarte å glise av det hele.

Kampfakta:
Ishockey, Fjordkraft-ligaen
Storhamar – Stavanger Oilers 3–1 (0-1, 1-0, 2-0)
Mål: 1. periode: 0–1 (16.41) Simen Talge (Nicolai Bryhnisveen).
2. periode: 1–1 (38.46) Eskild Bakke Olsen (Patrick Thoresen, Rasmus Ahlholm).
3. periode: 2–1 (45.24) Jonas Djupvik Løvlie (Robin Dahlstrøm, Jonathan Hafsmoe), 3–1 (56.04) Martin Rønnild (Eirik Salsten, Simen Andre Edvardsen).
Utvisninger: Storhamar 3 x 2 min., Stavanger 4 x 2 min.
Skudd: 32–25

Mer fra Dagsavisen