Roy Johansen raste mot dommerne

Serieleder Oilers var 56 sekunder fra sesongens første tap i ordinær tid, men slo Vålerenga 2-1 etter straffer. VIF-trener Roy Johansen raste mot dommerne.

Tobias Lindströms slagskudd i power play i midtperioden og glimrende målvaktsspill av Steffen Søberg så lenge ut til å gi oslolaget 1-0-seier over den suverene serielederen, men en utvisning i sluttminuttene ga Dan Kissel muligheten han trengte til å utligne.

Svein Rotbakken ble sendt i utvisningsboksen for å slå pucken over vantet.

– Hele hallen så at pucken var borti glasset. Fire dommere skal avgjøre det. Jeg fikk beskjed om at det var Owe Lüthcke som tok avgjørelsen. Vi fikk to minutter, og det ble direkte avgjørende. Min mening om dommerteamet kan sies med ett ord, og det er «bånn», sa Johansen til TV 2.

I vurderingen av utvisningen fikk han støtte fra hjemmelagets Tommy Kristiansen.

– Jeg skjønner dem. Det var ikke to minutter, sa han.

Trettenes avgjorde

Utligningen 56 sekunder før slutt banet vei for en forlengning som kunne vippet begge veier. I straffeslagkonkurransen ledet Vålerenga lenge etter Lindströms scoring på lagets første forsøk, men siden stengte Jonas Wikstøl hjemmeburet, og Mathias Trettenes scoret to ganger slik at det ble hjemmeseier.

– Laget gjorde en veldig god jobb, og vi fortjente tre poeng. Vi er veldig skuffet over å reise hjem med bare ett, sa Roy Johansen.

– Vi fant en måte å vinne i dag også, og det er deilig, sa Tommy Kristiansen.

Narvik slo mesteren

Oilers har fortsatt åtte poengs luke på tabelltopp, ettersom norgesmester Frisk Asker måtte se seg slått 5-3 i Narvik. Det nyopprykkede laget tok en sterk seier etter å ha avgjort med to mål i siste periode. Kalvis Ozols scoret 4-3-målet tidlig i perioden, mens Tim Robin Johnsgård satte punktum i tomt bur ni sekunder før slutt.

Storhamar er nytt lag på 2.-plass etter at laget halte i land 7-5-seier over nestjumbo Grüner. Hamarlaget passerte dermed Frisk med to poeng.