Viking

Rørt Henningsen: – I fire år har jeg sagt at «drømmen lever». Nå gikk den i oppfyllelse.

Viking-lederen slet med å finne ord etter at cupfinalen var et faktum.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er et snaut år siden Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen gikk og tørket tårer ute på kunstgresset på SR-Bank Arena etter opprykket til Eliteserien.

354 dager senere skjedde det igjen. Da sluttsignalet gikk, og 3-0-seieren mot Ranheim og cupfinaleplassen var sikret, måtte han rett og slett kaste brillene. Det dugget for mye, sier han og smiler.

LES OGSÅ: «Det er fort starten på noe enda større»

Med Viking-skjerfet om halsen og rødsprengte øyne, tar Henningsen seg tid til å stoppe innom RA på vei gjennom pressesongen etter kampen. Han har vært inne i garderoben og gratulert guttene.

– Jeg har gått med dette skjerfet som sier «drømmen lever» i fire år. Nå gikk drømmen i oppfyllelse. Alt vi har vært gjennom, den gjengen her, også står vi her i en cupfinale nå ... Det er helt makalaust, sier Henningsen.

– Dette forsterker medvinden

Da han kom til klubben i 2015, kom han inn til en klubb i kaos. Det har vært fryktelig tunge tider, nedskjæringer, nedrykk og mye negativitet. Men han har stått i det, hele tiden med en brennende lidenskap for klubben, og en optimisme som noen kanskje ville kalt naiv.

– Jeg pleier å si at ingenting er umulig, det tar bare litt lenger tid. Men dette gikk jo mye fortere enn selv jeg hadde turt å håpe på, sier han og smiler.

LES OGSÅ: Berntsen setter prestasjonen som den nest største i trenerkarrieren

– Hva betyr det for klubben å nå en cupfinale?

– Dette fortsterker medvinden vi har. Vi har en fantastisk supportergjeng som har stått med oss gjennom de tunge tidene. Vi har Norges største sponsornettverk, en region som heier på oss ... Dette forsterker bare alt dette.

– Økonomisk har det vel også stor betydning?

– Ja, dette er millionbeløp som går rett på bunnlinja. Men i dag er det underordnet. Vi får telle i morgen.

– Får du sove i natt?

– Det blir vanskelig å lande nå, for å si det sånn, sier Henningsen og smiler.

Mer fra Dagsavisen