Regjeringen åpner for toppfotball

Kan bli seriestart i midten av juni.

Følg RA Sporten på Facebook!

Regjeringen åpner for at toppfotballklubbene får begynne treninger igjen i midten av mai og spille kamper igjen fra midten av juni, etter det NTB forstår.

Norges Fotballforbund (NFF) har gitt uttrykk for at det er ønskelig med treninger fra 10. mai og kamper fra 15. juni.

LES OGSÅ: Duket for årets viktigste kamp for norsk toppfotball

Regjeringen satt torsdag ettermiddag i regjeringskonferanse for å vedta et veikart for gjenåpningen av Norge. Beslutningene blir kunngjort på en pressekonferanse klokken 18.

Norges idrettsforbund (NIF) og Norges Fotballforbund (NFF) har i lengre tid presset på for å å få i gang elitefotballen. Begrunnelsen har vært at aktivitet og inntekter fra elitefotballen er en forutsetning for at også breddeidretten skal ha levelige kår.

LES OGSÅ: Slik tror Østenstad korona vil påvirke fotballen

Protokollen

NIF og NFF har utarbeidet det de kaller en protokoll for gjennomføring av trening og kamper som tar hensyn til smittevernreglene som gjelder. Protokollen er av helsemyndighetene vurdert som smittevernfaglig forsvarlig.

I protokollen er det blant annet lagt opp til at kampene inntil videre skal spilles uten tilskuere, og at det tillates at maks 200 personer får tilgang til kamparenaen. I tillegg blir spillerne gjenstand for smittesjekk, og de må komme ferdig skiftet til stadion, helst i eget kjøretøy.

Norges Fotballforbund har vært tydelig på at en eventuell tillatelse til å starte opp trenings- og kampaktivitet også skal omfatte toppserien for kvinner. Likevel tyder alt på at kvinnene likevel må vente.

Faseordning

Så sent som onsdag varslet NFFs elitedirektør Lise Klaveness at det er langt mer krevende for klubbene i toppserien å innfase et strengt smittevernsregime à la det NFF-protokollen legger opp til. Hun varslet at det på kvinnesiden vil være aktuelt med en faseordning, som innebærer at toppserien starter noe senere enn eliteserien for menn.

Det siste vil med stor sannsynlighet også bli gjort gjeldende for 1. divisjon.

Eliteseriesesongen skulle ha startet første uken i april, og kommende helg skulle 7. serierunde vært spilt. Til tross for at koronasituasjonen har ført til en betydelig utsettelse, er det NFFs mål å gjennomføre sesongen i de viktigste ligaene innen utgangen av 2020.

LES OGSÅ: Er det lov å signere spillere når resten er permitterte?