Sport

RBK-treneren om Pereira: – Han er en god spiller

Rosenborgs nye trener, Åge Hareide, kommer med komplimenter om Vikings Adrian Pereira.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking-spiller Adrian Pereira løftes av eksperter fram som et aktuelt navn for Rosenborg. Mandag kom Rosenborgs ferske trener, Åge Hareide, med uttalelser om Pereira til Eurosport.

– Han er en god back. Vi har en del navn som er interessante, og han er en interessant spiller, sier Hareide til TV-kanalen.

LES OGSÅ: Den nye Vikingsjefen overtok kontoret - se video av Henningsens gripende farvel

Treneren har en fortid i Viking, men da var ennå Pereira veldig ung.

– Jeg kjenner faren hans veldig godt, han er jo en født back, den unge Pereira. Men han var nok for ung til å vanke på Viking-treninger da jeg var der, sier Hareide til Eurosport.

LES OGSÅ: Sjokkansettelsen - dette er Vikings nye sjef

– Alt har en pris

Til RA er Viking-trener Bjarne Berntsen tydelig på at det ikke har kommet noen henvendelser fra Rosenborg.

– Er det sånn at dette vil koste om det skal bli aktuelt - i tillegg til at RBK er en klubb dere helst ikke vil selge til med stemningen i byen?

– Selvsagt. Det er også en grunn til at vi har unge spillere med lange kontrakter her. Vi vil gjerne utvikle dem til å bli internasjonale spillere, men først og framst gode Viking-spillere. Så er det selvsagt slik at alt har en pris, sier Berntsen til RA.

Berntsen mener det naturlige er å se ut - på tross av Hareides offentlige flørt.

– Spillerne selv vil vel se en større liga som et større steg. Så avgjør etterspørsel og muligheter. Vi vil gjerne beholde Adrian og utvikle ham videre. Han er en viktig brikke for oss.

LES OGSÅ: Berntsen: - Vi ga dem valuta for oppmøtet

Ingen bud

Overgangsvinduet åpner 8. september og Berntsen har tidligere signalisert at det kan bli aktuelt å handle for Viking.

– Men foreløpig foreligger det verken bud inn eller ut. Jeg er, som vanlig, mest opptatt av gode prestasjoner hos spillerne vi har. I de siste kampene har de vørt gode og det er viktig at vi holder dem på det nivået.

– Har prestasjonene gjort det mindre aktuelt med kjøp?

– Jeg syns vi har vist at vi har et godt lag. Det er også positive tendenser å spore hos Sondre Bjørshol, mens Even Østensen var tilbake i troppen sist. Iven Austbø er også snart tilbake. Egentlig er det bare Runar Hove som er ute lenge. Stallen er god. Vi skal ikke gjøre noe overilt her, slår Berntsen fast.

LES OGSÅ: Derfor har det gått så fort for Heggheim

– Så dere har kikket litt på høyreback med situasjonen der?

– Du orienterer deg selvsagt i posisjonene med minst dekning. Så har Viljar Vevatne vist at han kan spille back. Med Sondre nærmere enn noensinne denne sesongen er behoved mindre.

Samtidig avviser han ikke at det kan skje noe.

– Jeg er mest opptatt av laget vi har, men så vet alle at prosessen med å vurdere nye er en som gjøres kontinuerlig. Minst like viktig blir også reforhandlinger av avtalene vi har.

– Har noen av de på utgående nå fått tilbud?

– Nei. Men vi har nå pratet med alle og vært tydelige om situasjonen deres og hva ståa er, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Dette ble Vikings Europa-motstander

Mer fra Dagsavisen