«Puck og panikk»

KOMMENTAR: At NM-sluttspillet i hockey ble avlyst er en helt korrekt avgjørelse. Samtidig vil Oilers rammes beinhardt. Det er det tre grunner til og nå behøves krisehjelp.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers er delt opp i tre selskaper. Oilers AS (drift og klubb), Oilers Holding (konsern og morselskap) og Oilers Invest (hallen). Klubben har i hovedsak også tre bein å stå på inntektsmessig. Det er publikumsinntekter fra kamper, markedsinntekter og inntekter fra bruken av DNB Arena som kulturinstitusjon.

Kjedeeffekten av koronavlysningene betyr i klartekst at minst to av de tre inntektsbeinene klubben står på blir saget av med umiddelbar virkning.

LES OGSÅ: Sluttspillet er avlyst – Oilers setter sin lit til krisepakke

Oilers kan glemme millioninntekter fra sluttspill på publikum. De kan også sette en strek over det store, og svært viktige inntektene, som kommer fra driften av DNB Arena som kulturinstitusjon.

På toppen av det kan de risikere å måtte gå ut i et marked i full økonomisk krise for å hente inn penger til kommende sesong. Eventuelle bonusutbetalinger fra sponsorer på NM-gull kan de også glemme.

Situasjonen i Ishockeyveien 1 vil bli kritisk innen kort tid. Timingen her er så dårlig som den kunne vært – også for en norsk hockeys lokomotiv.

Spørsmålene er flere enn svarene foreløpig. Ett av de er hva som vil skje med spillerne. Flyselskap og reiseliv permitterer allerede nå over en lav sko med inntektsgrunnlaget borte. Det framstår åpenbart at Oilers ikke sitte på en godt gasjert spillertropp som ikke kan benyttes til det de er ansatt for å gjøre.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Kort og godt monumentalt av Oilers

Det som er sikkert er at styresmakter og forbund må på banen for å verne om klubbene med redningspakker. Eierne i Oilers må nok også vurdere krisehjelp. Klubben kan kanskje overleve litt uten inntekter, men norsk hockey generelt er business på svært små marginer. Konsekvensene skjønner alle.

Eneste «hyggelige» bieffekt av det som skjer nå er at CHL allerede onsdag gikk ut på sitt nettsted og gratulerte Oilers som deltaker i mesterligaen kommende sesong.

Det er sannsynligvis en svært mager trøst. I forhold til koronaviruset er nemlig Oilers en pasient som så til de grader er i risikogruppen økonomisk.