Sport

Poengrik debut i Oilers-tap: – Klar til seriestart

For Oilers' nye førstecenter Joey Martin (32) ble det kun tre treninger med laget før den første kampen, som ble spilt torsdag kveld mot Lillehammer. Det var generalprøven som han hadde sett fram til, før seriestart mot Storhamar neste lørdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Selv om det ikke har vært mange treninger med laget var det lite som minnet om det. Etter 19 sekunder serverte han lagkamerat Dan Kissel, som sendte Oilers i ledelsen. En god start på første periode, men også i avslutningen av andre periode fikk canadieren ført seg opp med poeng. Da styrte 32-åringen inn 3-5-scoringen etter et skudd fra Oilers-kaptein Dennis Sveum, og økte ledelsen. Det var til ingen nytte, Lillehammer vant generalprøven 6-5.

– Det ville vært godt å få en seier i siste kamp før seriestart, men det er godt å åpne med noen poeng. Jeg følte meg bra mot slutten av kampen og er klar til seriestart, sier Martin til RA.

– Føler du at du har kommet deg inn i systemet allerede?

– Jeg føler meg komfortabel så langt. Det virker som at Todd Bjorkstrand ønsker å ha meg i samme rolle som jeg er vant til, så overgangen har vært enkel til nå, sier Martin.

Han høstet også skryt fra rekkekameraten Dan Kissel, som nå er blant veteranene i Oilers og en av lagets ledere.

– Det var fint å spille med ham. Det var jo hans første kamp med laget, men jeg vet hvordan det er. Det er ikke så mange år siden jeg var ny, da jeg var i Sveits. Han skal spille seg inn i systemet, så jeg tror han bare vil bli bedre, sier Oilers-veteranen.

LES OGSÅ: Dette sa Martin før kampen

Dårlig generalprøve og god premiere?

Det sies at en dårlig generalprøve gir god premiere. Den avgjørende scoringen til Lillehammer kom med bare tre sekunder igjen på kampuret.

– Hvordan kan det ha seg at flere mål stort sett kom i åpningen og avslutningen av periodene?

– Jeg vet ikke, vi snakket også litt om det. Normalt er man veldig konsentrert i starten og slutten av en periode. Det skal ikke skje, spesielt ikke nå som seriespillet starter, sier Dan Kissel.

LES OGSÅ: Derfor er Joey Martin i Oilers

– Gleder oss

Kissel ser fram til seriestart. Det har vært en veldig lang og spesiell tid etter forrige Oilers-kamp.

– Vi gleder oss. Det har vært en lang sesongoppkjøring. Det betyr mye å komme i gang. De aller fleste her har ikke spilt siden mars, sier Kissel.

Det var høy temperatur på isen i Eidsiva Arena. Totalt ble det delt ut 38 utvisningsminutter, og det var sekvenser av spillet med mange fullførte taklinger. Det er tydelig at seriespillet nærmer seg.

Tommy Kristiansen forlot oppgjøret halvveis i kampen, men er ikke i fare for å miste serieåpningen.

Bakover var det flere spillere som manglet for Oilers. Andreas Klavestad og Nicolai Bryhnisveen sto over oppgjøret, men skal ikke være langt unna å komme tilbake i kampform. Daniel Bøen Rokseth er antakelig ute til november etter sommerens skulderskade.

Chris Rumble venter ennå på arbeidstillatelse, som gir muligheten for innreise til Norge.

LES OGSÅ: Dette ønsker Oilers-treneren

Kampfakta:

Lillehammer-Oilers 6-5 (2-3, 1-2, 3-0)
Skudd: 38-29
Utvisninger: Lillehammer 6x2 min., Oilers 8x2 min., 1x10 min.
Mål: 0–1 (00:19) Dan Kissel (Joey Martin, Tommy Kristiansen), 1–1 (01:34) Mads Homdrom (Nyhus), 1–2 (11:04) Simen Talge (Markus Søberg, Brady Brassart), 2–2 (14:55) Nick Dineen (Persson, Arnestad), 2–3 (17:42) David Morley (Kissel), 2–4 (20:53) Magnus Hoff (Patrick Ulriksen, Søberg), 3–4 (33:51) Stian Nystuen (Persson), 3–5 (39:59) Martin (Kissel, Dennis Sveum), 4–5 (43:36) Martin Gran (Cangelosi, Holmstrom), 5–5 (55:34) Austin Cangelosi (Nystuen, Rønningen), 6–5 (59:57) Cangelosi (Nystuen).

LES OGSÅ: Tommy Kristiansen om ungguttene i laget

Mer fra Dagsavisen