Stavanger Oilers

Poengkongen topper inntektslisten i Oilers

David Morley tjente mest av Oilers-spillerne i 2018. Sjekk hele listen her.

Følg RA Sporten på Facebook!

Skattetallene for ligningsåret 2018 ble offentliggjort tirsdag, og viser inntekt, skatt og formue for 2018.

Inntektene viser ikke reell lønn, men nettoinntekt (alminnelig inntekt) etter fradrag, men før særfradrag og nettoformue (skattemessig formue), og utlignet skatt. Det vil si at personen kan ha mer inntekt, og også mer i formue.

Tallene viser at David Morley var best betalt i Oilers i fjor.

Morley har herjet i GET-ligaen så langt denne sesongen, og står med 29 poeng på 15 kamper. Mot Sparta i helgen scoret han sitt andre hat-trick for sesongen. Også forrige sesong imponerte Morley – om ikke i like stor grad. Da endte han på 31 poeng på 31 kamper.

I følge skattelistene for 2018 tjente canadieren 630 000 kroner i fjor.

Stephan Vigier følger like bak, med 587 000. Sammen med Morley dannet de to en fryktet duo i flere år, men Vigier fikk ikke ny kontrakt etter sesongen i fjor.

Jacob Lagacé var mannen som tok flest poeng sesongen 2017/18, med 50 poeng på 46 kamper. Han står oppført med en inntekt på rett over 470 000 kroner i 2018. Lagacé dro til tysk hockey etter sesongen.

Best betalte nordmann i fjorårets spillertropp, var Peter Lorentzen med sine 474 000 kroner.

Ingen millionlønninger

Trenerne Todd Bjorkstrand og Juha Kaunismäki ligger begge rett i underkant av en halv million kroner.

Gjengangsmelodien er at det ikke er snakk om svimlende lønninger blant verken spillere eller trenere. Tiden da spillere som Josh Soares kunne håve inn over millionen, er over.

– Vi har en mer strømlinjeformet strategi nå enn før. Pål Higson får en pott, så er det hans oppgave å fordele den riktig ut over en slagkraftig spillertropp, sier daglig leder Terje Haukali overfor RA.

Oilers hadde i fjor samme budsjett på spiller- og trenersiden som i 2014: 12 millioner (inkluderer også støtteapparat rundt laget og materialforvalter, og er brutto).

Før årets sesong ble det imidlertid styrebesluttet at summen skulle økes noe for å få plass til Dan Kissel, Tommy Kristiansen og etter hvert Mathias Trettenes.

Store formuer blant eierne

I administrasjonen er sportsdirektør Pål Higson oppført med rett i underkant av en million. Det samme er daværende daglig leder, nå administrasjonssjef, Kjetil Bøe.

Terje Haukali var i fjor salgssjef i Oilers, og tok over rollen som daglig leder da Bøe valgte å skifte rolle i november i fjor. Haukali tjente i følge skattelistene nesten 900 000 kroner i fjor.

På eiersiden er det som vanlig helt andre tall i spill. Hovedeier Tore Christiansen tjente i 2018 nesten 18 millioner kroner, og står oppført med en formue på nesten 30 millioner kroner. Deler av hans formue er imidlertid overført barna.

To av de andre eierne, Åge Westbø og Thor Steinar Sandvik, sitter i følge skattelistene på formuer tilsvarende henholdsvis 268 millioner kroner og 59 millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen