Sport

– På sånne dager er det fint å ha en supermann

Axel Oskar Andresson erkjenner glatt at Viking fikk et heldig poeng søndag mot Stabæk. Heldigvis har Viking Zymer Bytyqi – som er i ferd med å spille seg rett ut av landet.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

På en regntung og forblåst Nadderud fikk Viking det aldri til å fungere slik som de kan i sine beste stunder. Stabæk skapte mest og de var klart nærmest tre poeng.

Det betyr likevel lite når Viking har kunstneren Zymer Bytyqi. Vingen, som bør ha flere lodd i bollen når årets mål skal kåres, gjorde det igjen like før pause.

Han tok ballen med seg på et langt løp, skar inn, og klinte en skudd med dupp rett i motsatt kryss.

Bekkestua 20201101. 
Publikum med pyro før eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Viking på Nadderud stadion.
Foto: Heiko Junge / NTB

– Vi var ikke veldig gode som lag i dag. Da er det bra å ha en supermann som Zymer Bytyqi, sier Axel Oskar Andresson til RA.

– Han er i ferd med å spille seg rett ut av landet slik han holder på nå?

– Det er ikke noe å lure på en gang, erkjenner islendingen.

Til Aftenbladet bekreftet Bytyqi også etter kampen at han nå har et par tilbud fra utenlandske klubber på hånden allerede. Vingen har mindre enn seks måneder igjen av avtalen og kan prate med hvem han vil.

LES OGSÅ: Slik var Stabæk-Viking

Milepæl

Andresson peker på at det ene poenget var viktig nok.

– 30 poeng er en milepæl. Da kan vi se oppover på tabellen og senke skuldrene, sier Andresson.

Målscorer Zymer Bytyqi var klar på at det som regel er ledig i krysset. Til rettighetshaver Eurosport beskrev han målet slik:

– Jeg fikk en tidlig ball av Viljar Vevatne. Så fikk jeg mye rom å løpe i. De rygget. Når jeg får rom til å skyte er jeg ikke vond å be, slår han fast.

Samtidig peker også han på at det var vanskelig på Nadderud.

– Banen var vanskelig å spille på og det ble tungt. Ingen av lagene fortjente mer enn ett poeng mener jeg.

Det var Stabæks Sammy Skytte dypt uenig i.

– Vi var mye bedre enn Viking. Klart best. De var heldige som fikk med seg det poenget. Dessverre var ikke vi effektive nok. Det inkluderte meg selv også, sier han.

Bekkestua 20201101. 
Viking trener Bjarne Berntsen før eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Viking på Nadderud stadion.
Foto: Heiko Junge / NTB

Stabæk-trener Janne Jønsson mener det var jevnt før pause, men at hjemmelaget behersket de vanskelige forholdene best etter pause.

– Effektiviteten var det som sviktet. Sammy Skytte burde nok avgjort på et hodestøt. Så er ikke Viking lette å få hull på heller, sa Jønsson.

Andresson friskmelder seg selv

Viking er nå inne i et tett program med fire kamper på to uker grunnet karantenen til Veton Berisha med korona.

I så måte var det dårlig nytt at Viljar Vevatne fikk sitt fjerde gule kort og må stå over mot Odd onsdag.

– Det var bittert med det gule korte, men ikke noe å gjøre med det nå, sier Vevatne til Eurosport.

De mørkeblå trenger definitivt forsvarerne de har denne uken. Spesielt ettersom Axel Oskar Andresson måtte gi seg før full tid med skade. Han snakker likevel ned alvorligheten.

– Det var ingenting å være redd for. Jeg kastet meg inn i en duell og han tråkket på ankelen min. Jeg har hatt en skade der før jeg kom til Viking. At jeg gikk ut handlet mer om føre var enn at det gjorde voldsomt vondt. Jeg tror ganske sikkert jeg er klar onsdag mot Odd, sier han.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, Eliteserien
Stabæk – Viking 1–1 (1–1)
Nadderud, 200 tilskuere.
Mål: 1–0 Luc Kassi (31), 1–1 Zymer Bytyqi (41).
Dommer: Rohit Saggi, Drafn.
Gult kort: Sondre Bjørshol, Kristoffer Løkberg, Joe Bell, Viljar Vevatne, Viking.
Stabæk (4-3-3): Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Yaw-Ihle Amankwah (Emil Jonassen fra 90.), Gustav Valsvik, Mats Solheim – Luc Kassi (Tortol Lumanza fra 82.), Sammy Skytte, Kaloyan Kostadinov – Oliver Edvardsen, Marcus Antonsson, Darren Maatsen (Kornelius Normann Hansen fra 86.).
Viking (4-3-3): Iven Austbø 6 – Sondre Bjørshol 5 (Sebastian Sebulonsen 5 fra 46.), Axel Óskar Andrésson 5 (Rolf Daniel Vikstøl fra 66.), Henrik Heggheim 6, Viljar Vevatne 6 – Kristoffer Løkberg 5, Joe Bell 5, Fredrik Torsteinbø 4 (Samúel Fridjónsson fra 66.) – Yann-Erik de Lanlay 4 (Ylldren Ibrahimaj fra 77.), Veton Berisha 4, Zymer Bytyqi 6 (Even Østensen fra 86.).

Mer fra Dagsavisen