Sport

Östersund får beholde plassen i Allsvenskan etter lisenstrøbbel

Östersunds forblir i Allsvenskan og unngår tvangsdegradering etter å ha anket avgjørelsen om at de ikke fikk elitelisens.

I slutten av november fikk Östersunds beskjed om at de hadde blitt fratatt elitelisensen, men mandag fikk klubben medhør i anken av saken og beholder plassen i Allsvenskan.

– At vi får spille i Allsvenskan neste år er en fantastisk julegave, sier Östersunds administrerende direktør Lennart Ivarsson til klubbens nettsted.

Laget som under nåværende Brighton-trener Graham Potters ledelse tok seg opp fra fjerde nivå i Sverige helt til seier borte mot Arsenal i europaligaen, har slitt med å fylle de økonomiske kriteriene som kreves for elitelisens.

Laget endte på en sikker 12.-plass i Allsvenskan denne sesongen, men sto altså i fare for å bli tvangsdegradert med for dårlig økonomi.

Tidligere denne uken ble klubben satt opp på Superettans kampprogram, men nå kan Östersund belage seg på sin femte strake sesong på øverste nivå i Sverige. Brage som hadde erstattet Östersund i Allsvenskan forblir på nest høyeste nivå.

Östersund har en nordmann på laget, 22 år gamle Eirik Haugan fra Ålesund. Han fikk tolv seriekamper for klubben foregående sesong.

Mer fra Dagsavisen