Sport

Østensen får startmulighet mot Arendal

Even Østensen er blant spillerne som får starte mot Arendal. Her kan du se hvilke elleve Bjarne Berntsen i utgangspunktet gir sjansen i årets første treningskamp på eget kunstgress søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Planen er at Østensen skal spille en omgang som spiss og en på kanten. Han er et spennende alternativ begge plasser, sier trener Bjarne Berntsen.

Viking starter slik (4-3-3): Østbø–Bjørshol, Vevatne, Torsteinbø, Vikstøl–Bell, Løkberg, Furdal–Ibrahimaj, Østensen, Bytyqi.

– Vi vil skifte omtrent som i siste kampen i Spania ved pause. Troppen består av 18 A-spillere pluss Henrik Heggheim og William Husebø, sier Berntsen.

I kampen mot LASK skiftet Viking fem mann ved pause. Ytterligere et par kom inn.

LES OGSÅ: Lokal duo fikk Viking-avtaler

Husebø på prøvespill

Unge William Husebø, som ikke var blant spillerne som fikk kontrakt i Viking denne uken, skal for øvrig ut på prøvespill nå.

– Han reiser neste uke til Notodden for å trene og spille kamp mot dem, sier treneren til RA.

Ellers er det ganske uforandret situasjon rundt spillerne som kan forsvinne. For Tommy Høilands del er det interesse fra Aalesund, men han bekrefter overfor RA at han nå også har fått et nytt kontraktsforslag for Viking og er i tenkeboksen.

–  Er det snakk om en overgang til sommeren når Viking avtalen din går ut, eller nå med en gang?

–  Jeg vet ikke hva som er aktuelt. Vi må eventuelt bli enige om betingelser først, sier Høiland.

Når det kommer til Ylldren Ibrahimaj regner Bjarne Berntsen det som neste sannsynlige sjanse for at han forsvinner er til sommeren ettersom det vanlige januarvinduet for overganger er stengt. Treneren regner det som usannsynlig at han ønsker å skifte klubb innen landene som fortsatt er åpne.

–  Men han har fortsatt sagt nei til ny kontrakt.

Gjennkjennelighet

Berntsen håpe først og framst at Vking ser ut som Viking mot Arendal søndag.

–  Vi håper å kunne kjenne igjen Viking med ydmykhet overfor motstanderen, gjenvinninger og med trøkk i overganger og angrep.

–  Hvordan står det til med alle de som er ute med skade?

–  Runar Hove er nok den som er nærmest retur. Det kan kanskje skje neste helg. De andre behøver nok mer tid, sier Berntsen –  og sikter til navn som Veton Berisha (legg), Yann-Erik de Lanlay (legg) og Jefferson de Souza (lyske).

Oppgjøret på SR-Bank Arena søndag starter klokken 18.00 og er den første hjemmekampen etter at de vant NM i desember.

LES OGSÅ: Källman har funnet ny klubb

Mer fra Dagsavisen